6 entry daha
  • ayıptır. oysaki çok çalışıp bilim insanı olabilirsin, nasılsa devletin desteği hep daha iyisini başarman için her zaman arkanda olacak. ya da özel sektörde işe başlayıp bir insanın ebesi hakkıyla nasıl sikilir kendi gözlerinle görebilirsin. bir sürü alternatifin var aslında, niye milletin hakkını gasp ediyorsun ki?

    öğretmen lisesi mezunu olsaydın öss'de fazladan 24 puan alıp, "hem düşük puan al hem öğretmen ol" diyen ukalaların saçmalıklarını dinlemek zorunda kalmadan rahatlıkla öğretmen olabilirdin.. liseye girerken her boku biliyordun ama düşünemedin işte o zamanlar ilerde öğretmen olmak isteyebileceğini, o yüzden gittin düz liseye ya da anadolu lisesine kaydoldun, malsın çünkü..

    "ama ben öğretmen olmak istiyorum, her şey bir kenara bu benim için para kazanacağım bir iş olmaktan öte, bir yaşam biçimi" filan diye saçmalayamazsın artık.. fen edebiyat fakültesi okumuşsun bir kere.. artık öğretmen olmaya ne bilgin yeter ne kültürün ne de vizyonun..

    şunu yapabilirsin ama; o zaman eğitim fakültesi mezunları da sadece öğretmenlik yapsın, başka işlerde çalışmaları yasak olsun diyebilirsin.. nolur peki o zaman? bir şey olmaz, az önce bahsettiğim ukalalardan biri olursun sadece, o kadar..
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap