• black future isimli albümleri ile tanıştığım metal grubu. ben oldukça sevdim. bi tanıtalım sevenler çıkacaktır gibime geliyor. sözlükte daha önce değinilmemiş olması enterasan tabi.
    grup ve albüm hakkında bloggerschizo adresinde özgür özçınar şu bilgileri vermiş:

    phoenix sahnesinin iyi bildiği, bilimkurgu konularını parçalarına konu eden ve 3 yıl önce “demolition” adlı ilk albümlerini kendi başlarına finanse eden bir topluluk vardı denildiğinde akıllara vektor gelecektir. bilimkurgu, adı üstünde; “gelecek çağları, yapılan düşsel yolculukları konu alan, insanlığın evrimini, bilimsel gelişmelerin sonuçlarının ne olacağını göstermek ereği güden anlatı türü” olarak sözlüğümüze çoktan geçmiş bulunuyor. vektor ekibinin yolu, onları diğer benzeri ekipler arasında daha işaretlenebilir kılıyor.

    açılışta geçen efekt ve bas tonlamalarını işitirken sadus müziğini beklemek normal görünüyor. albümün adıyla aynı ismi paylaşan “black future” parçasının başarısı, diğer parçalardan biraz daha fazla gibi görünüyor. hızlılar, thrash metal müziğine progresif bakış açısıyla yaklaşıyorlar. vokallerin ilginç bulunacağından şüphe yok (çığlıklar bazı yerlerde tom araya’nın gençliğini yansıtıyor). eski tarz thrash metal öğelerinden kapak çalışmalarına varana kadar bu tarza olumlu katkılar sağladıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

    “oblivion” parçasında da görüldüğü üzere vektor’ın tarzında pasajları uzun tutmak, bitiminde speed/thrash metal müziğini icra etmek var. parça sonlarında işiteceğiniz melodik sololar dikkatleri çekecektir. onlar defalarca çalınmış bir müziğin üzerine yaptıkları sihirli dokunuşlarıyla tanınıyor. “destroying the cosmos” parçasında yine limitlerin üzerine çıkabiliyorlar, bu tarz bir albümden beklenen tüm unsurları fazlasıyla sunabiliyorlar. parçanın bas tonlarındaki hüzün ve seçtikleri melodiler harikulade görünüyor.

    farklı bir tarz da olsa, sonuçta ekstrem metal; vokallerde kimi yerde dani filth havasını koklayabilirsiniz. uzun süreli “forests of legend” parçasıyla müziğin teknik yönünü iyi bildiğini hatırlatan topluluğun son dönemlerde municipal waste ve exmortus ile takıldıkları söylenebilir. unutmadan, daha önce kendileri dark tranquility, finntroll, firewind, hirax, iced earth, sigh, sonata arctica ve testament gibi isimlerin açılış grubu olmuşlardı. şu an ideal kadrosunu bulan vektor’ın çaldıkları tarzı çok iyi bildiği nettir.

    “hunger for violence” parçası albümün en iyilerinden biri olarak göze çarpıyor. 2 yıl önceki demo çalışmalarının ilk parçalarıydı ve çok sevilmişti. “deoxyribonucleic” parçasında ise bir ara ulaşılan hızın speed metal müzikten çıkıp death/black metal müziğine geçildiğini hissediyoruz. “asteroid” parçası daha klasik bir thrash metal parçası, çığlıklar bu parçada bayağı yükseliyor. yine sonlarında tarz dışına çıkan ekstrem müzikler var. bu kısımlar harika duruyor. geri kalan son iki parçadaki thrash metal orkestrası sizleri bekliyor.

    hayatı zora sokan kitle tutuculaştırmaları ve bireylerin robotlaştırılması düşünüldüğünde özünde içlenme olan bu albümü es geçemeyiz. heavy artillery records’ın dün piyasaya sunduğu bu yeni ikinci vektor albümünün içersinde yaklaşık 1 sa. 10 dk. süren bir thrash metal ziyafeti var. “black future” kesinlikle destansı ve şeytani bir albüm, doya doya hatta kusana kadar thrash metal müziği dinlemek isteyenlerin bu albümü muhakkak edinmesi gerekiyor. ritim duygusu gelişmiş vektor’dan tarzına olağanüstü bir örnek, iyi dinletiler!

    parça listesi

    01. black future, 02. oblivion, 03. destroying the cosmos, 04. forests of legend, 05. hunger for violence, 06. deoxyribonucleic acid, 07. asteroid, 08. dark nebula, 09. accelerating universe.

    bağlanti noktalari

    http://www.myspace.com/vektor

    http://www.heavyartillery.us/

    kaynak site : http://bloggerschizo.net/…1/18/vektor-black-future/
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap