• amerikan sinemasında yer alan klişelerden birisidir. çocuk şirin, komik falan olabilir ama genelde en umulmadık anda küfürü geçirir karşısındakine. bizim sinemada düşünemiyorum bile. düşünsenize küçük şirin ve komik bir çocuğun karşıdan gelen abisi yaşındaki adama "naber lan yarram" dediğini.

    küfür 1: bezelye beyin
    kullanım alanı: mahalledeki ve/veya okul.
    kullanan çocuk: mahalle veya okulda kendinden yaşça büyük ve bir o kadar da iri olan, ancak fazla zeki olmayan abilerine kızan zayıf ve bir o kadar da küçük çocuk.
    sonuç: komikli kovalamaca sahneleri ve çocuğun* dayağı yiyişi.
    filmin sonu: çocuk irilerden iri, ululardan ulu olur ve gidip o dayak yediği çocukları döver.

    küfür 2: koca kıçlı
    kullanım alanı: genelde okul, ya da ev
    kullanan çocuk: okulda öğretmenlerini sinir etmenin ötesine taşıyan, ailesine bile illallah çektiren sorunlu çocuk. okulda öğretmenine karşı kullanabilir. evde ise babasının eve getirdiği üvey annesine, ya da eve gelen bakıcıya kullanır.
    sonuç: çocuk odasına ve/veya okulda sınıfın köşesine cezaya gönderilir. ama tabii ki iflah olmaz daha bokunu yapar.
    filmin sonu: çocuk haşarılıklarından vazgeçmez ama yaptığı şeyler birinin işine yaradığı için " haşarı yumurcak" olarak filmi kurtarır.

    küfür 3: lanet olası beyaz/zenci
    kullanım alanı: basketbol sahası, bazen de sokak araları
    kullanan çocuk: artık bıyıkları terleyen zenci/beyaz çocuğun karşısındakine ırkçılık yaparak saldırması.
    sonuç: çocuk zenciler/beyazlar tarafından bir güzel kovalanır ve yüksek ihtimalle pataklanır. yerde yatarken bile "senin o beyaz/siyah kıçını tekmelemek istiyorum" diye bağırılması şarttır.
    filmin sonu: küfür edilen zenci/beyaz ile dost olunur. o lanet olası kıçı bir takım kötü durumlardan kurtarılır. ancak o filmin sonunda birisi mutlaka ölür. ağlanır falan. ama life goes on'dur.

    küfür 4: kıç deliği (asshole)
    kullanım alanı: sınırsızdır. mahalleyi gelen süper kahramandan tutun da, sabah gazeteyi uzağa atan gazeteci çocuğa kadar herkese saydırılabilir.
    kullanan çocuk: babası işsizdir bütün gün evde oturup gazete okur televizyonda saçma salak programlar izler. annesi de komşuların arkasından saydırdığı bir fabrika işçisidir. çocukta "ben böyle hayatın içine..." diyerek serseir olmuştur.
    sonuç: çocuğun annesi/babası ölür. sağ kalan ebeveynle çocuk imana gelir. hayatları düzelir. ya da tam tersi iyice sıçar.

    daha gider bu. zaten bundan sonrası hep "kahretsin" olacağı için gerek duymadım yazmaya.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap