1 entry daha
  • bu kitabın türkçe çevirisi adı baraka olarak profil yayınlarından geçtiğimiz yıl çıkmıştır.
    özellikle tanrı'nın üçlü birlik doğasını, baba, oğul ve kutsal ruh ilişkisini çok güzel örneklerle anlatıyor.
    bir teoloji kitabı değil, ancak anlamak isteyen için güzel mesajlar veriyor.

    --- spoiler ---
    “günahları yüzünden insanları cezalandırmama gerek yok. günahın kendisi, insanı içten içe kemiren bir cezadır zaten. benim amacım insanları cezalandırmak değildir; günahlarını iyileştirmektir beni mutlu eden."

    "sizin tercihlerinize özenle saygı duyuyoruz, bu nedenle sizi kötülüklerden kurtarmaya çalışırken bile sizin sisteminiz içerisinde hareket ediyoruz,"

    “biz seninle kendi aramızdaki sevgiyi, neşeyi, özgürlüğü ve ışığı paylaşmak istiyoruz. siz insanları bizimle karşılıklı bir ilişki içerisinde olmanız, bizim sevgi halkamıza dâhil olmanız için yarattık. anlamakta ne kadar zorlansan da, her şey, seçimlerinize veya iradenize müdahale edilmeden, bu niyete göre gerçekleşmektedir."

    “çünkü inanmıyorsun. seni sevdiğimizi bilmiyorsun. korkularıyla yaşayan insanlar benim sevgimde özgürlük bulamazlar. olası tehlikelerden kaynaklanan mantıklı korkulardan değil, hayal edilen, özellikle de gelecekle ilgili olanlardan bahsediyorum. o korkuların senin yaşamında bir yeri olduğu sürece ne benim iyi olduğuma inanırsın ne de seni sevdiğimi tüm kalbinle hissedebilirsin. bu sevginin şarkısını söylersin, sohbetini yaparsın, ama sevildiğini bilmezsin."

    "bana efendim ve kral demenize rağmen sizlere karşı bu güçlerimi asla kullanmadığımı fark ettin mi? asla seçimlerinizin kontrolünü elime almadım veya yapmak üzere olduğunuz şeyin yıkıcı ya da size ve başkalarına zararlı olduğu zamanlarda bile sizi başka bir şey yapmaya zorlamadım."
    --- spoiler ---
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap