34 entry daha
  • ismi kötü. mizahı yerinde. senaryo iyi. müzik iyi. sinematografi arak. şafak sezer ise inanılmaz.

    genç olaydım bok atardım ama artık yaşlandık, gayet olumlu bakıyorum bu girişimlere. guy ritchie’nin stilize mizahının yanında sönük kalsa da ben pırıltıyı gördüm. biraz daha kurcalanırsa bu işler olacak gibi. aynen devam.

    gelelim asıl mevzuya. şafak sezer’in canlandırdığı sonradan görme zengin çocuğu özgür tiplemesi müthiş. filmin en büyük faydası böyle bir tipin keşfedilmesi olarak görüyorum. zengin çocuğu ama aptal değil, büyük paralarla oynayan ama hesabını yapan, görgüsü yerinde ama kökeni toprak, sosyete ama delikanlı alemi ile barışık, çıtkırıldım ama her türlü giren, postayı koyan. gerçekliği on numara bir tip. tipdeki, tipin dilindeki kaan ertem etkisi ya da suat özkan’ı da eklersek mizah dergisi etkisi fark ediliyor. hani derler ya “film gibi adamsın, seni koyup koyup izlemek lazım” diye. özgür tam öyle bir tip olmuş. daha da çok film çevirir inşallah.

    “bitirdin bizi beeaa!, bitirdin bizi beaa!” diye çemkirirken aniden “altın kapılarımız kan oldu tayfuuunn” şeklinde ağlamak diyerek bitiriyorum.
730 entry daha
hesabın var mı? giriş yap