6 entry daha
  • kuran'a göre açıklama yaptığı, geçmiş alimlerin sözlerini çok takmadığı için eleştirilen şahıs.

    ben şöyle düşünüyorum, bir sıra insan dizsek ortaya, en güvendiğiniz insanlardan oluşsa bu sıra. bildiğiniz kulaktan kulağa oynatsak, sonda söylenen sözle başta söylenen söz aynı çıkmaz. bu kulaktan kulağa oyunumuzda, her fısıltı öncesi bir ay zaman geçirsek, sonuçtaki yanılma payı fazla olacaktır. hadislere de bu gözle bakıyor artık alimler. eski alimlerle yenilerin çatışması bu yüzden.

    ne kadar dindar olup olmadığım bana kalsın, hatta ben de bilmeyeyim onu, daha üst güçler bilsin. ama, bir zaman, "kadın ve domuz şöyledir" içerikli hadisler okuduğumda, nefret ettim birilerinden. "kadından devlet başkanı olursa, o şehir iflah olmaz"ları öğrendim mesela, parfüm sürüldüğünde zina ile eşdeğer günah kazanıldığını.. ve daha neler neler.. bir çok insanın islamdan uzaklaşma nedenlerini oluşturan sözler duydum, okudum. "işte güvenilir kaynak" dedikleriniz, güvenilir insanların yazdıklarıdır, içindeki her kelam yüzde yüz doğru olan değil. ayrıntılı bilgi için, sahihlik derecesi hakkında araştırma yapılmasını rica edeceğim..

    bir de şu var tabi, "her şeyi kuran'da olup olmaması ile yargılayan insan" bak bak bak, ne büyük suç!.. kardeşim, müslüman mısın? en temel kıstasın ne? inandığın tanrının sana gönderdiği kitaptan daha önemli ne var? önceki alimlerin sözleri ile bu kitap çatışıyorsa, ve birileri alimlere rağmen kuran'ın dediğini onaylıyorsa, ben kötü niyet aramam burada.

    tam tersi, "bu böyledir" diyen insan, kuran ile destekleyemiyorsa lafını, gocunacaksın o adamdan. işine geldiği gibi yorumluyor diyeceksin. kuran ile söylediğini destekleyene, zaten hiç sözümüz yok.

    hele ki, bu adam bir profesörse, olduğu yere esneyerek gelmediğini de kabul etmek lazım. "ilahiyat" ilmini ilahiyatçılardan kıskanalı beri, kafamız karışıyor. yine de bu adamın yaptığı, istediğimizden çok uzak değil. "ben okuyorum kuran'ı, ve şu cevabı buluyorum, buyrun siz de bakın" diyor.
    senelerdir raflarda ve ölü evlerinde duran kitabı, okunmaya açıyor.
    ve bu yüzden midir nedir, okumaya alışmayan yanlarımız sevmiyor bu adam gibilerini.

    kendime edit: dinden hoşlan ya da hoşlanma, bilerek dinden olan ya da bilinçle dine karşı olanı sev lovemyself. gözünü seveyim anam babam usulü dindar olma, anne babaya karşı gelme ergenliğinde ateizme yaklaşma.
281 entry daha
hesabın var mı? giriş yap