174 entry daha
  • meşhur bir laf vardır. "kişiyi nasıl bilirsin, kendin gibi" diye.
    şimdi aziz nesin'in vefatından sonra çekilmiş fotoğrafını paylaşmaktan beklenti nedir?
    "aaa ölüye bak, ne kadar çirkin bir ceset, puuu.. bitti benim gözümde aziz nesin" denmesini beklemek. niye çünkü kişiyi kendin gibi bilirsin. zannedersin ki böyle ceset fotosu paylaştığında senin gibi görünüşe, vücuda tapan kişiler anında çark edecek. çünkü herkesi kendin gibi zannedersin. dönek, beyinsiz filan.

    oysa ki aziz nesin kemiksiz 30 kilo ettir lan. onu aziz nesin yapan 160 cm'lik boyu değil ki? senin neye benzediğini bile bilmediğin bir beyin taşıyordu adam. üst üste koysan adamın boyunu aşacak kadar kitap yazmıştı. bugün otursam ben de 2 metre uzuluğuna erişecek kitap yazarım. ama aziz nesinin yazdığı tek bir sayfayı yazabiliyor olsaydım "şu dünyada bir şey yapabildim" derdim. bir şey yap met yani. yok olmak istemiyorsan bir şey yap.

    bunun aynısını atatürk için de yapıyorlar. dönüp dönüp naaşının fotolarını gösteriyorlar. ulan herkesi kendiniz gibi nekrofil mi sanıyorsunuz. herkes sizin gibi ölü sevici mi? al bak ne demiş adam "benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. ama türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" adamın derdi vücudunda değil. vücuda getirdiği cumhuriyeti dert etmiş kendine. bizim de derdimiz tam da bu. yoksa aziz nesin ölmüş, atatürk ölmüş, olabilir. herkes doğar, herkes büyür, herkes ölür.

    ama herkes gerçekten yaşayamaz.

    gerçek aziz nesin budur. nesin vakfı çocuklarıyla oturan adamdır.
    http://www.evetbenim.com/…in_vakif_cocuklariyla.jpg
1154 entry daha
hesabın var mı? giriş yap