• kaç yaşında olursa olsun çocuk gibidir. kendi kendisine yetemez; illa ki yanında kendisine çeki düzen verecek, kahrını çekecek birisine ihtiyacı vardır. bu ihtiyacını da kabul etmez (ya da bilincinde değildir), her fırsatta yalnız kalma ve özgür olma özleminden bahseder; ancak ikisi için de hiç çaba sarfetmez. hayatını isteklerine göre yönlendirmez, kendisini yanındaki(ler)in yönlendirdiği hayatın akışına bırakır, istediklerini yapabilmek içinse ara ara kaçamak yollara girer.
    aldatma eşiği düşüktür. eğer küçücük bir bahanesi bile varsa, aldatmak onun için çok doğaldır ve ihtiyaçtır. (tabii aldatma fiilinin öznesi kendisiyse...)
    her aslan gibi mal-mülk-şöhret düşkünüdür. zenginse zengin gibi yaşar, tevazu göstermez. parası yoksa da zengin gibi yaşar, sık sık borca ve akabinde de depresyona girer, gururu incinir.
    büyük ihtimalle bir sanat dalında çok yeteneklidir. eğer hayatını yönlendiren kişi ona bu yeteneğini ön plana çıkarmaya uygun bir hayat sağladıysa alanında iyi bir sanatçı olabilir. aksi takdirde körelir ve bu yeteneğini kendisi bile unutur.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap