1 entry daha
  • eleştirilerin aksine bugün beni benden alıp bir yerlere götürmüş tiyatro eseridir.

    eleştirilerin başında yer alan şive konusunda güldünya rolünü oynayan haricinde herkesin sınıfta kaldığını söyleyebiliriz fakat oyunculuklar konusunda ben aynı kanıda olamayacağım. son 2-3 sezonda izlediğim oyunlardan rahatlıkla en iyiler arasında yer almıştır ki töre konusu ülkemizde çok fazla işlendiği için gitmek de istemediğim bir oyundu. devlet tiyatrolarında oynana "töre" adlo oyuna göre oyunculuk ve kurgu anlamında daha iyi, müzik anlamında ise çok çok gerilerdeydi.

    ben de nacizane olumlu bir eleştiriyle üstünden geçeyim, bundan sonrası seyircilere kalsın. öncelikle oyunda gözden kaçırılmaması gereken kişi aytekin özen'dir, bakırköy belediye tiyatrolarında hem yönetmenlik anlamında hem de oyunculuk anlamında tecrübeli olan aytekin özen oyunda karşımıza alaattin hoca olarak bir de şıh efendi olarak çıkıyor ki hakkını verdiğini söyleyebilirim. mert asutay ile levent tülek her zamanki gibi iyilerdi. ali rıza kubilay'ın sesi çok çıkıyor gibi gözükmesine rağmen bu ses çok da itici geldiğini söyleyemeyiz ki o durumda olan bir abinin çok daha fazla bağıracağı düşünülebilir bile.

    konusu itibariyle hep işlenen bir konuyu senaryo olarak iyi işlemişler ve güzel bir yapıt sunmuş bence ortaya. bunun haricinde eksiklikler ve hatalar yok mu, tabii ki var. güneydoğu anadolu ile ilgili yapılan her oyunda birinci eksiklik oranın doğasını bize sunamamaları oluyor ki bu devlet tiyatrolarındaki "töre" oyununda da vardı. bunun haricinde oyun gayet başarılıydı bence.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap