31 entry daha
  • akp için tarihi bir itiraftır. herkes tarafından bilinen ve "adamlar işlerini çok iyi biliyorlar, ne güzel kendilerini gizliyorlar" dedirten kamufulajın sona erdiği andır. birkaç açıdan incelenmesi gerekir.

    1) ilk olarak milletten destek istemiş ve 10 sene daha başta kalamazlarsa ergenekoncuların kendilerinden intikam alacağını söylemiştir. bu ne demektir.

    * ne halt ettiklerinin çok farkında olduklarını, isteyerek ya da dış güçlerin baskısıyla yaptıkları şeylerin ne derece ağır olduğunu bildiklerini ve sonuçlarından son derece korktuklarını, önlerindeki hile karıştırmadıkça kaybetme ihtimali oldukça yüksek olan seçimin onlar için hayati bir önem taşıdığının itirafıdır.

    * ergenekoncu diye nitelendirdikleri türk silahlı kuvvetleri mensupları, profesörler, yazarlar, aydınlar v.b. kişilerin güçlerini kaybettikleri anda kendilerine ne yapacaklarını her gece rüyalarında gördüklerini bizimle paylaşmıştır sayın millet vekili.

    2) bu "10 sene" rastlantısal bir tarih seçimi olmayabilir. yani 10 sene içersinde her ne icraat yapmak istiyorlarsa bunu yapabileceklerini, o tarihten sonra yönetimi kaybetseler bile artık onlar için sorun teşkil edecek birinin bu ülkede kalmayacağını ortaya koymaktadır. bunun birkaç çıkar yolu vardır.

    a) 10 sene içersinde ülkede ikinci bir görüşe yer bırakmayacaklar.

    b) 10 sene içersinde yönetim şekli değişecek, en iyi (!) ihtimalle "şeriat" gelecek.

    c) 10 sene sonra "türkiye cumhuriyeti" varlığını bugünkü gibi devam ettiremiyor olacak.

    d) 10 sene sonra hala bu ülkede birçok atatürkçü, demokrasiyi savunan, cumhuriyeti koruyan insan olacak ama... ben bir ama göremiyorum demek ki bu seçenek ihtimal dışı.

    ben bu çıkarımları yaptım şu kısacık "ağızdan kaçan söz"den ama bu sözden önce de zaten hepimizin bildiği birşeydi. "fişlenecek olanlar ergenekonculardır, sizler değil" diyen arkadaşlara benim lafım şudur ki "ben akp'nin bakış açısına göre tam bir ergenekoncuyum ve bu ülkede 40 milyon ergenekoncu var".
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap