15 entry daha
  • bir yükseliş öyküsü diye okuyup kolaya kaçmak muhakkak ki haksızlık olacaktır bu film için.

    --- spoiler ---

    evet cinayet sahnesi inanılmaz başarılıydı. fransızlar boyundan fışkıran kana sanırım dayanamıyorlar, en son no country for old man'in başındaki cinayet sahnesinde bu kadar irkildiğimi hatırlıyorum. bu kadar ağır bir cinayet sonrası djebana'nın kısa süreli bir huzursuzluğun ardından kurbanının hayaletiyle kanka olması ve ruh sağlığını koruması hayret verici.
    filmin en göstermelik metni rottweiler hikayesi. gettho'ya tıkılan göçmenler ve isyanlarına bir gönderme gibi geldi bana.
    filmdeki prophecy daha çok kehanet bağlamında. uzun bir film olmasıyla da filmin sonunda kesin kötü bir şey gelecek diye beklerken path of glory edasıyla bitince oldukça şaşırdığımı da söylemeliyim. cesar'in bile öldüğünü görmedik. insanın aklı illaki bir scarface'i yokluyor. veya ne bileyim geçen seneki camorra'yı hatırlıyor. ordan bakınca bu filmin sert ve çıplak görselliğinin hikaye'deki gerçekdışı öğelerin örtemediğini de görüyoruz. hapishanede yediği haltlar neyse de, dışarda gün ortası işlediği cinayetler akabinde 6. senenin sonunda tahliye olan bir çocuk.

    --- spoiler ---

    ve evet bence de filmin uzunluğu bir yeniden izleme için cesaret kırıcı olduğundan bir eksi benim için.
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap