7 entry daha
  • baslı basına bir hastalık mıdır, degil midir; tam da bir cevabı yoktur. bu yeme atakları anoreksiayla beraber seyrederse anoreksia'nın binge-eating' türüne yakalanmış bu arkadaş, vah vah denir (bunlar yiyip yiyip kusan ve normal kılolarının bır haylı altında olan ınsanlar kabaca). [bu arada anoreksianın diger bir turu "restricting" (sallıyorum "kısıtlayıcı")dir, onlar etliyi sutluye dokunmaz, yiyebildikleri kadar az yerler.]

    bulimia'da da binge-eating yapıp kusanlar ve kusmayıp bunu spor yaparak/ya da baska sekılde kalori yakmaya calısarak (seks, ertesı gun az yemek) bir oturusta butun buzdolabını devırdıklerı gercegını telafi etmeye calısanlar vardır.

    bu ıkı dsm rahatsızlıgında da temel semptom olarak ortaya cıktıgı ıcın ınsanlar sadece bir semptom sanabilir, degildir. dsm iv'de "binge-eating disorder" diye anoreksia ve bulimiadan ayrı da yer alır. 6 ay boyunca haftada en az 2 kere buzdolabını acıp patlayana kadar hızlı hızlı yıyor, elınız bos kaldıgında yarappim sen buyuksun dıye gobegınızın ustune devrılıyorsanız/ya da dıs fırcasını bogazınıza kadar sokup kusmaya calısıyorsanız binge eating dunyasına hos geldınız dostlarım.

    buzdolabına kılıt takmak, yıyeceklerı posetleyıp agızlarını dugumlemek, duzenlı yemek yemeye calısmak, erken yatmak, düzenli spor ve yalnız yaşamamak, binge eating'in bir noktaya kadar caresi olabilir. tecrubeyle sabittir.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap