4 entry daha
  • birçok filmde klişe olarak çıkar karşımıza. takip edilen(ler) konaklama yerinde ateş yakar. giderken üzerine su dökerek söndürülür bu ateş. takip eden(ler) ateşin olduğu yere ellerini sürerler ve hala sıcaktır! ve ateş hala sıcak çok uzağa gitmiş olamaz der.
    aklıma takılan bir iki şey var. yakılan ateş dal parçalarından, hal böyleyken toprağın çok ısınmasına neden olamaz - nerden mi biliyorum? senelerce köyde çıtır* yaktım. ayrıca üzerine su dökülerek söndürülür - bazı filmlerde öyle kendiliğinden söner onlara bir şey demiyorum. dökülen su sayesinde ateşin yandığı yer soğur. bir kaç saat geçtikten sonra zaten sadece ateşin yandığı yer kalır. yani ateşin ne zaman yandığı anlaşılamaz hale gelir. yanmasından o ana kadar bir ki gün bile geçmiş olur. nerden bildiğimi dedim. ama bu klişe bu dediklerime hiç dikkat edilmeden denir.
    neden amerikan filmlerinde çok rastlıyoruz buna o zaman? efendim bunu bir de amerikalı gözünden görmek lazım. betonarme binalar arasında, yaşayan ömürlerinde toprak üzerinde ateş yakmamış anca evinin bahçesinde mangal yapmış amerikalılar için bu klişe değil sanki doğal bir şeydir.
    o yüzden pek laf takmıyorum bu klişeye.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap