1 entry daha
  • is yatirim araclarini degerlendirme konusuna geldiginde 3 asamali bir program halindedir. oncelikle hangi yatirimi secmeden once bulundugu ekonomiyi incelemeli ve tahminlerimizi ona gore yapmaliyiz. ekonomiye bakarken fiscal ve monetary yani mali ve parasal politikalarini bilmemiz gerekiyor.

    mali(fiscal )politikalar dedigimizde verilen direkt kararlarla toplam talebin yonunu degistirmek geliyor. ornegin vergi oranlari dusurulmesinin harcamalari arttirdigi, ekonomiyi hizlandirdigi, vergi oranlarinin yukselmesinin ise tam tersi ekonomiyi yavaslattigi , insanlarin harcamalarini azalttigini bilmek gerekiyor.

    parasal politika ise piyasadaki para miktarinin azaltilip artirilmasinin merkez bankasi tarafindan yapilmasini konu ediyor. ornegin para arzi azaldiginda faiz oranlarinin yukseldigi, maliyetlerde yukselme, ve talepte azalmaya yol acar. para arzi arttirildiginda faiz oranlari duser, talep artar bu da kontrol altinda yapilmaz ve hizli yukselise neden olursa da enflasyonun ortaya cikmasina neden olur.

    top-down yaklasiminda ikinci asama ekonomiden sonra endustriyi incelemektir.burda endustrinin yapisal anlayisini ve tipine bakmak durumundayiz.ekonomik degismelerin endustri uzerindeki etkilerini gormek acisindan endustri incelemesi onemlidir.

    3.asama ise ekonomi ve endustri incelendikten sonra sirketlerin analizi yapilir. burda nakit akisi ve bircok oran formulleri ile degerlendirmeler yapilir.eger hisse senedi ornegin alacaksak hisse senedinin tarihsel performansina bakmak durumundasiniz. burda sadece eski degil muhtemel performans da onemlidir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap