2 entry daha
  • 1994 yılında hakan pişkin ve devrim nas tarafından kurulan, ve athol fugard’ ın “ada” adlı oyunuyla sahnelere merhaba diyen tiyatro grubu.. aynı yıl avni dilligil özendirme ödülünü aldilar ve 2. uluslararası eskişehir festivali'ne davet edildiler. ardından 1996 yılında bertolt brecht’ in “adam adamdır” adlı oyununu sergilediler ve 8.uluslararası istanbul tiyatro festival programında da yer aldilar. 1997 yılında joshua sobol’un “getto” oyununu türkiye’de ilk kez sahneleyen de yine onlardir. 1999 yılında hakan pişkin’in yazdığı “sakıncası yoksa başka şeylerden konuşalım” adlı oyunu sahnelediler ve bu oyunla türkiye turnesi yaptilar. 2000 yılında ümit kıvanç’ın yazdığı, andrzej sadowski’ nin yönettiği “bekleme odası” adlı oyunu sahneye koyan topluluk, polonya uluslararası krakow alternatif tiyatro festivali’ne davet edilerek uluslararası bir başarı kazandi. ardından “adamin biri” adlı oyunla, köln-türkisch-deutsches festivali kapsamında açılış oyunu olarak sahne aldı. 2007 yılında sevgi saygı’nın yazdığı hakan pişkin’in sahnelediği “başkan ve hayalet” adlı oyun, safranbolu uluslararası altın safran festivali'nde, bilecik festivali'nde, zilele elvira godeanu tiyatro festivali'nde sergilendi. .

    1996 yılından beri çocuk oyunları da sergileyen topluluk toplam üç oyunun sahne çalışmasını gerçekleştirmiştir. son oyunları “minti montili şapkanın sırrı” istanbul milli eğitim müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çocuk festivaline kabul edilen tek tiyatro oyunu olmus, ve ayrıca swisotel 23 nisan şenlikleri'nde ve garanti bankası minifest kapsamında da sahnelenmistir.

    kisacasi; 1994 yılından itibaren çalışmalarını sürdüren tiyatro ti, 2009 yılından beri de hakan pişkin ve ümit çırak önderliğinde yeni projeler üretmeye ve tiyatro severlerle buluşmaya devam etmektedir.

    web sitesi : http://www.tiperformans.com/

    ps: ayrica; şu siralar her pazar 18.30 'da ada isimli oyunu oynamaktalarmis.. gidilmeli gorulmeli ilk firsatta.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap