7 entry daha
  • oytun okkır'a göre tanımı;

    "duygusal özgürleşme teknikleri, bir alternatif tıp dalıdır, uygulaması ve öğrenmesi kolaydır. kişinin sorun olarak kabul ettiği her şeyi çözmeye adaydır ve çok etkilidir. en derin psikolojik ve en ciddi fiziksel sorunlar, takıntılar, korkular, sakatlıklar, genel motivasyon yükseltme, kötü motivasyon giderme ve aklınıza gelen tüm hastalıklar için uygulanabilir.

    eft’yi oluşturan alt disiplinler arasında akupunktur yerine akupres, hipnoz, modern psikoterapi ve nlp vardır.

    her sorunun altında duygusal bir olay ve o olayın bir duygusu vardır. bu duygu kişiyi o kadar yaralamıştır ki kişi hasta olmuştur, vücudun kendini hasta ettiğini söylemek de mümkündür. çözüm, kişinin o olay ve duygu ile barışması ve kendi kendini hasta eden vücudun, kötü bilinçaltı kaydının, iyi ve olumlu kayıt ile değiştirilerek kendi kendini tedavi etmesidir.

    uygulama, vücuttaki enerji meridyenlerinin tepe noktalarının akupres ile uyarılıp, bu meridyenlerdeki tıkanıklıkların giderilmesi ve aynı anda kişinin terapistinin söylediği replikleri tekrar etmesi temellidir. uygulama esnasında kişi bilinçlidir ve seans genelde 10-15 dk. kadar sürer.

    90’lı yıllarda gary craig tarafından bulunmuş, bugün dünya üzerinde yüzbinlerce kişinin uyguladığı bu enerji psikolojisi tekniği için sihirli değnek benzetmesi yanlış olmaz." şeklinde yapılmış olan tekniklerdir.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap