105 entry daha
  • çoğunluğunu "gecenin 3ünde üşenmeyip yatagından kalkıp acile gelen üstelik şikayeti "bilmem kaç aydır olan bilek agrısı, bacak agrısı,sivilcesini sıkmış kanamışı, hasta ziyaretine geldim bir de tansiyomu ölçtüreyim dedimi,gündüz gelemiyorum gece uğrayayım dedimi vb saçma sapan akla hayale gelmeyecek sebeplerle acile gelip de yaklaşık 30-36 saattir ayakta (arada bir iki saat uyumayı saymıyorum) olan ve hiçkimsenin çalışmadıgı kadar çok fazla çalışan (ortalama 10 nöbet tutuldugunu varsayarsak günde 16 saate haftada 112 saate denk gelir) doktordan azarı işitince ya da hakettiği tavrı görünce diyelim, memnun olmayarak sıcak yatagına geri dönen insanların oluşturdugu kitlenin hissettiği duygudur. zalimliktir anlayışsızlık görmemezlik cahilliktir.
    ha şu da var her meslekte oldugu gibi doktorların da bir kısmı gerçekten adi namussuz olabilir sapık da olabilir başka bok da olabilir. hangi meslekte yok ki lan bu, sokaktan 100 kişi rastgele topla çek bi köşeye sorgula; zaten 50si şuursuz 10u sapık 20 si şerefsiz 10u bilmemne kalan 10u da şuan her yorum yapan yazarın kendini koydugu adam gibi adam sınıfına aittir.(yok isviçreli bilimadamları değil kendi istatistiğim bu) bunları herkesin bariz olarak bilmesine ragmen kalkıp doktorların bu kadar genellenmesi acizliği ezikliği göstermekten başka hiçbir şeye yaramıyor kanımca..

    dipnot: sadece acil den örnek vermiş bulundum ama inanın poliklinikte serviste hastane çevresinde neredeyse heryerde zihniyet bu şekilde bir ara zamanım olursa yazacağım kitaptan alıntılar yaparım buraya da..*
166 entry daha
hesabın var mı? giriş yap