2 entry daha
  • ozellikle sinavlar oncesinde, lisans ve yuksek lisans ogrencilerine verilen tekrar dersleri bu kategoriye girer. bir asistanin ders verirken amaci, dersi hocadan alanlara anlamadiklari noktada yardim etmektir. dolayisiyla; hocalar gibi catur cutur tahtaya denklem yazip cocuklara iskence cektirmenin bir anlami yok. onun yerine, genel bir tekrar yapip anlasilmayan noktalar uzerinde tartismak ve denklemlerin, grafiklerin ardindaki mantigi anlatmak daha onemli.
    ders anlatmak, aslinda oldukca zor bir is. zira, anlatilan konuya hakim olmayi gerektiriyor. bilmediginiz ya da emin olmadiginiz bir noktadan soru geldigi zaman, bunu ya cevaplayamazsiniz ya da uyduruk bir cevap verip milletin kafasini karistirirsiniz. ki, son secenek bir ogrencinin basina gelebilecek en kotu seydir. konuyu daha iyi anlamak icin geldigi tekrar dersinden, kafasi iyice karismis sekilde cikar gider. sonra da haliyle asistana kufreder ve ne kadar kotu oldugunuzdan bahsedip durur orada burada.
    bunu engellemenin yolu var elbette, tekrar derslerine calisip gitmek. asistanin veya hocanin ders calismasi gerekmez diye bir sey olmadigina gore; sorumluluklarini yerine getirmek isteyen bir anlaticinin dersine calismasi sarttir! elbette, bu konuda ustat degilseniz ve yillardir ayni dersi ayni sekilde anlatmiyorsaniz...
    ayrica, ders anlatmak yetenek isidir. herkes, bildiklerini akici ve anlasilir bir sekilde anlatamaz. yani, bir konuda doktora yapmis olmak sizi iyi bir ders anlatici yapmaz. bu konuda calismak gerekli ve pratik yapmak sart. sonucta her sey ogrenilebilir olduguna gore, iyi bir ders anlatici haline gelmek de ogrenilebilir. dersleri ogrenciler icin eglenceli kilmak, derse calisip gitmek ve ogrencilerle arkadasca ama seviyeli bir iliski kurmak dersinize olan ilgiyi arttiracaktir.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap