9 entry daha
  • ne iyi ne kotu; sadece bir cesit kendini savunma mekanizmasidir. bencil kelimesi beyinlerimize oyle bir kotu imajla sokulmus ki, bencil = o.cocugu zanneden insanlar bile vardir.
    uzun suredir kendimin bencil olup olmadigimi dusundum. beni bunu dusunmeye iten sey ise birilerinin bana bencil yakistirmasi yapmasi degil; tam tersine cok kibar ve nazik oldugum yorumlariydi. iste o anda kafamda bir ampul yaniverdi sozluk ahalisi, dedim ki kendime " sen niye birisine iyilik yaparsin ? " cunku karsindakini sevindirmek sana zevk veriyor. peki, sen hic insanlara yardima ihtiyaclari olup olmadigini, veya ne sekilde yardimci olabilecegini soruyor musun? hayir degil mi.. o zaman sen de bencilsin be kocum.
    bir anlamda kendi zevkin icin birisine iyilik yapmaya calismak, hem masturbasyon hem de bencillik degil de nedir? dusunuyorum da eski kiz arkadasimla kac defa kavga etmistik bu konuda ve ben onun ne dedigini bir turlu anlayamamistim. benim tek yontemim " bak ben senin icin bunu yaptim " diyebilecegim bir sey yapmak ve bu yolla mutlu olmakti. fakat artik anladim ki benim yaptigim aglayan bir cocuga ne derdi oldugunu sormadan eline bir seker tutusturmak ve bu yaptigimdan bencilce zevk almakti.
    o yuzden bencil insan, her zaman distan bakildiginda "kotu" seyler yapan degildir; bazen "iyi" davranislarda bulunan bir insanin en buyuk hedefi kendini mutlu etmektir. -ki bu tipleri en korkulmasi gerekilenlerdir.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap