43 entry daha
  • bitmesine üç bölüm değil, yaklaşık 13-14 bölüm olan, mangası ile bitişi aynı zamana denk gelecek olan dizidir. ilk çevrilen fma greed arch'ı nerdeyse birebir takip edip, sonrasında dante karakterinin tanıtılmasıyla tamamen manga'dan ayrılarak farklı bir yol izlenmiştir. bundaki ana sebep sanılanın aksine fma'nın yapımcılarının farklı bir hikaye yazmak istemesi değil, manga'nın çok tutması sebebiyle hemen bunun animesini yapmak istemişlerdir ancak konu bitmediği için geri kalanı için farklı bir şey yazmak zorunda kalmışlardır (yani ortada bir tercih yok mecburiyet var).

    --- spoiler ---
    fma brotherhood'da (yani mangayı takip eden devam etmekte olan anime) 49 bölüm yayınlanmış olmasına, hatta episode 40'da hohenheim'ın ve father'ın geçmişi açıklanmasına rağmen halen daha "kötü adam kim anlamadım bennnn?, acaba o mu bu mu hem father ne işe yarıyo kiiii boğazından gluttony çıkardı ıyyy" denebiliyorsa emin olun ki, gayet açık seçik bir konu bile bazen kafa karıştırtabiliyormuş, bunu da görmüş olduk.

    fma:brotherhood'da militarist bir devletin aslında o ülkenin vatandaşlarını zamanı geldiğinde öldürebilmek için kurulmuş kukla bir düzen olduğunu işler. bu militarist devletin führer'i ve bütün üst düzey komutanlarının hepsi aynı amaç uğruna, kullanılan bir piyondan farksız durumdadır ve son 100 yılda yapılan bütün savaşlar ve ihtilallerin yine devlet (the father) tarafından aynı amaç uğruna gerçekleştirilmiştir. amaç ne olduğu henüz açıklanmamış olsa dayaklaşık 100 senedir bir devlet buna hazırlanıyor ise önemli bir şey olsa gerek. bunun farkına varan bir avuç subay, kendileri gibi düşünen kolordu komutanlar ve bütün bu bilmecenin tam ortasında yer alan elric kardeşlerin father'a, devlete ve father tarafından yaratılan homunculuslara karşı verilen direnişi ve mücadeleyi anlatır

    --- spoiler ---

    daha fazla aksiyon var fma:brotherhood'u izleyin gibi bir açıklama yapanı kızılcık sopasıyla dövülmesi gerektiği bir gerçektir, çok şükür böyle diyene rastlamadık henüz. fma:brotherhood derin senaryosu, iki boyutlu olmayan karakterleri, entrikaları, sadakat-ihanet-kardeşlik-bağlılık gibi duyguları derinlemesine incelemesi ile ilk seriyi gölgede bırakan bir yapımdır.

    not: zevkler ve renkler tartışılmaz elbette ama bu genelleme kimseye haddini bildirme hakkı vermemektedir.

    edit: imla, düşük cümle
170 entry daha
hesabın var mı? giriş yap