18 entry daha
  • öncelikle; genel manasıyla izlenebilir bir film. öyle yok çok kötü, yok çok boktan, izlemeyin etmeyin tarzı bir film değil. izleyin korkmayın.

    --- hafif spoiler ---

    film bize bir kurguyu gerçekmiş gibi sunuyor. kurguyu oluşturan hadise dünya üzerinde bir hayli inanırı olan "alı konulma" hadisesi. film, gerçek olduğunu iddia ettiği kişi ve olayları yine gerçek olduğunu iddia ettiği video ve ses kayıtları ile bize gösteriyor. fakat ben şu linki gördükten sonra "sokarım sizin gerçekliğinize" dedim ; http://www.imdb.com/name/nm2598903/
    eğer kaçırılma olayına inanmıyorsanız büyük ihtimalle bu film sizi inandırabilme yeteneğini gösteremeyecek.

    filmi kendi özelinde değerlendirirsek ; öncelikle şunu belirteyim ben filmi, konusu hakkında hiçbir şey bilmeden izledim. zaten uzun zamandır bir filmi izlemeden önce sözlük yorumlarına bakma gafletine düşmüyorum. buradaki çoğu kişi benim gibi filmi izledikten sonra gelip rahatlama amaçlı buraya fikirlerini karalıyorlar. neyse, ilk başlarda kötü ruhlu, doğa üstü olaylı bir film sandım ben bunu. bu süre içerisinde baya gerildim, tırstım. ama filmi uzaylıya bağladığı an ben de bir kopma, bir rahatlama oldu. açık konuşayım uzaylı, zombi, vampir falan bunlar çoğu türk izleyicisini korkutmuyor. daha kökten daha bize has korku ögeleri gerekiyor. bundan ötürü izlerken "heeaa uzaylıymış mına koyim yaa" şeklinde bir cümle döküldü ağzımdan. yani cinli perili bir film beklerken uzaylılı* çıkınca filmin üzerimdeki etkisi kırıldı. allahtan uzaylıları gösterme hatasına düşmemişler.

    daha sonra gerçek video ve ses kayıtları ile gerilim düzeyi tekrar toparlanma gösterdi. bir süre "nası ya bu gerçek mi" ikileminde kalıp hafif ürpererek izledim filmi. dr. tyler ın çığlıklarını içeren ses kaydı, adamın yatakta havada durması, filmin sonunda dr. tyler ın hipnoz sahnesi (o kadının ağzına noldu lan öyle) falan baya bir dehşete kapıldığım anlar oldu. ama dediğim gibi o linki gördükten sonra bir daha bu film ve anlatmak istediği konu hakkında düşünür müyüm bilemiyorum. büyük ihtimalle düşünmem. eğer amacı para kazanmaksa başarılı, ama amacı birşeyler anlatmak ve insanlarda izler bırakmaksa başarısız bir filmdir kendileri.

    --- hafif spoiler ---
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap