6 entry daha
  • bu adamın yazılarını destekleyen kişiler, genelde bardağın bir dolu değil boş tarafını görmektedir.

    vatandaşı olduğu devletin, yunanistan'ın milli marşının aynı olması onu zerre kadar rahatsız etmezken, yine vatandaşı olduğu öbür devletin milli marşının türkiye ile aynı olması uğruna savaşılacak, kan dökülecek bir mevzudur.

    yine bu tiplere göre, her türlü hukuksuzluğun temeli olan, fonksiyonlarının sürdürmesi bile illegal olan kıbrıs cumhuriyet'in varlığı bir gereklilik, kuzey kıbrıs türk cumhuriyet'nin varlığı bir işgaldir.

    ordu meselesine gelince, dünyada verilen egemenlik örneği, ülkenin küçüklüğü yahut büyüklüğü ile bağıntılı değildir. yoksa, kıbrıs adasını katlayacak büyüklükteki izlanda'nın bile savunması başka devletlerin sorumluluğu altındadır. ama yook, faşizmin altında süründen mağdur izlanda halkı, kendi can güvenliğinden ve savunmasından sorumlu yabancı kuvvetlere işgalci diyemezken, 2008 anketlerine göre kuzeydeki tsk varlığından rahatsız olan %9 kesimden birileri, tsk'ya işgalci diyebilmektedir.

    zaten, moda oldu böyle söylemler.

    (bkz: işkalcı t.c. kürdistandan defol)

    nüfus sayımına gelince, halk iradesi baz alındığında, seçimlerde ve referandumlarda oy verme hakkına sahip kişiler ancak ve ancak kktc vatandaşıdır. dolayısıyla, halk iradesi yine kktc vatandaşları tarafından sağlanmaktadır. 2004 nüfus sayımı, 2009 seçimlerinde oy kullanan iradeye bakıldığında, %74'ü saf kıbrıslı, %24'ü türkiye kökenli kıbrıslı, %2'si ise üçüncü ülke kökenli kıbrıslı olduğu ortaya çıkmaktadır.

    dolayısıyla, ana-bacı-kök hücre gibi faşizan kavramları ortaya atmazsak, halk iradesine ve kktc egemenliğine eleştirel bakış açısına nüfus varlığı ile karşı tez üretmek sığlıktır, cehalet örneğidir.

    türkiye üniversitelerinin ve öğrencilerinin varlığı, kktc ekonomisini çekip çeviren en önemli unsurdur. aksini iddia etmek ve karşı çıkmak alenen mallıktır.

    mobil sağlayıcısı, mersin 10 turkey konularına gelince;

    kusura bakma ama türkiye'de de vodafone kullanılıyor ama kimse buluttan nem kapmıyor, bizim eş dost arkadaşlar da adresi de normalde mağusa diye yollarlarlar ama acaba emin olur musun o paket gelecek diye?

    konudan sapmadan, turgut afşaroğlu denen faşizm tellalı, sağcısı, solcusu, dincisi, askeri kısaca bütün türk halkının kıbrıs'ı 82. il olarak gördüğü yorumunu yapmıştır.

    meğer bu türkiyeliler ne orospu çocuğu, şerefsizmiş de biz bilmiyormuşuz arkadaş. baksana, herkes bizi il olarak görüyor, herkes bizi ilhak etmeye çalışıyor.

    böyle saçmalık mı olur allah aşkına?
hesabın var mı? giriş yap