2 entry daha
  • internet veya cep telefonu araciligi ile insanlari sanal dünyada zulmetmektir. kisaca zorbaligin modernize edilmis halidir.
    örnegin facebook'ta "x'den nefret edenler grubu" acmak veya insani rezil eden bir videoyu izinsiz yayinlamak sanal zorbaliktir.
    sebepleri can sikintisi, interkültürel catismalar, kendini güclü hissetme istegi ve kendinin kurban olma korkusu gibi bir cok sey olabilen bu hayvanliga* en cok ergenler* maruz kaliyormus. öyle ki yediden dokuzuncu sinifa kadar giden ögrencilerin %10'u bunun kurbaniymis ve maalesef bu sayi daha da yükselmeye de meyilliymis.
    buna karsi savas icin en mühim adim ise ebeveynlerin sanal alemde kendileri hakkinda yayinladiklari bilgileri sinirlayarak cocuklara iyi örnek olmalari ve onlara kurban olmamalari icin belirli siteleri yasaklayacaklarina nasil davranmalari gerektigini ögretmeleriymis.
    ayrica her basa geldiginde sitelerdeki report abuse tusuna basmaktan hic korkulmamalidir, basilmasi kesinlikle sarttir.
    telefon araciligi ile iskenceye ugraniyorsa sanirim aninda polise bas vurmak gereklidir. ki hic bir sey olmamis gibi yeni numara alinirsa büyük ihtimalle her sey bastan baslar.

    ayrica almanya'da bu olaylari azaltmak icin bu korkunc tecrübeyi cok da güzel özetleyen bir reklam da yayinlanmistir:
    http://www.youtube.com/watch?v=mr83hyl4lbk
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap