7 entry daha
  • gövdesi kırmızı renkli, üzerinde genellikle beyaz renkli bir üçgen ve üçgenin içerisinde ünlem işareti olan* bir düğme vasıtasıyla çalıştırılan ikaz sisteminin halk arasındaki adı.

    sistem dedik ya, hakikaten çok acaip bir sistemdir. özellikle istanbul gibi büyük metropollerde büyük güçlere muktedir olan bu sistem devreye alındığında;

    - 10 metre önünüzde boş park alanı olsa bile yol ortasında durup, inip, işinizi görüp gelebilirsiniz.
    - trafik sıkışık olduğunda* emniyet şeridine girip diğer sürücüleri enayi yerine koyabilirsiniz.
    - tekyönlü bir yola tersten girip hiçbir tehlike altında kalmadan gideceğiniz yere varabilirsiniz.
    - otobana bile ters yönden giriş yapabilir, geri geri gidebilir, amuda bile kalkabilirsiniz.
    - aracı iki teker üzerine kaldırıp bostancı/bakırköy sahil yolunda manitanızla tur atabilirsiniz.
    - tüm bu haltları yerken sizi uyarmak isteyenlerin kafasını sinyal lambasına çarpmak suretiyle ezebilirsiniz. dörtlü flaşör mahkemede de boş durmayıp sizin lehinize çalışacaktır.

    aslında bu sistemin nimetleri saymakla bitmez ama türk halkı olarak hiçbir şeyi doğru kullanmadığımız gibi bunun da bokunu çıkarmışız ne yazık ki. bu arada, düğmeye basıldığında aracın sinyal lambalarının tümünün yanıp sönmesini sağlayan bu sistemi kapattığınızda sinyal kolu işlevini yitirir. yani aslında sinyal kolu genelde bir işe yaramaz. türkiye'de araç kullanıyorsanız sağa sola dönüşlerde sinyal vermeye de gerek yoktur zaten. çünkü yurdumun cevval sürücüleri ve dahi tümü müneccim tarafından gıdıklanmış* yayaları dönüş yapacak araçları 50 metre önceden tahmin eder.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap