2 entry daha
  • kanaatimce aslında fizyolojik bir halin abarmasıyla ortaya çıkan uyuyan güzel hastalığı. bu sendromda kişiler gelen uykuya karşı dirençsiz oluyorlar. bildiğiniz gibi uyku da mesanedeki idrar gibi bir süre ertelenebilir bir şey. ikisi de adamı sıkıştırır fakat ikisi de insanın yer ve zaman tanımasına çoğunlukla imkan verir. işte bu hastalarda bilinmeyen bir mekanizmayla normal bir insanın uykusuzluğa karşı direncinden daha düşük bir dirence sahip oluyorlar. ve zaman mekan tanımadan günlerce uyuyorlar. öncesinde de huzursuz ve iştahsız oluyorlar tıpkı uykusuz her insan gibi.

    şimdi neden abarmış dediğime geleyim. efendim yine bildiğiniz gibi ergenlikte insanlar çok uyuyorlar. hatta bir nevi uyku bağımlısı oluyorlar. sabah kalkmak bilmeden gece saat 10'u görmeden uyuyorlar. bazen 14-15 saat uyuyorlar ama yine de yetinmiyorlar. hepimiz ergen olduk hatta bazılarımız hala ergen dolayısıyla bilmemiz gerek bunu.

    neyse öze geleyim ben de şöyle düşünüyorum; bu hastalar aslında normal bir fizyolojinin kurbanı. sadece abarmış bir yanıt söz konusu. benim bu tezimi bu hastalığın ergenlikten sonra geçmesi kanıtlar gibi. eğer siz de bu hastalıktan muzdaripseniz ki olduğunuzu zannetmiyorum, üzülmeyin hastalıklı değilsiniz ve yine üzülmeyin durumunuz geçici.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap