2 entry daha
  • stalin'den marx'a engels'den lenin'e hangi konuda olursa olsun bütün fikirlerimizin radikal denebilecek derecede farklı olmasına rağmen tartışma adabını bilen ve öyle de argüman üretebilen bi yazardır. oturup şimdi çok sevdiği adamların elli bin eleştirisini yapsam "doğru söyle gözümü ye, haklısın" der bana. muhtemelen ben de ona derim. heh işte. bu komunizm-eşcinsellik muhabbetinde de iki tarafa da (sex addict ve krasnoya kişilerine) bir iki eleştirim olacak. ha beni dinlersiniz dinlemezsiniz orası sizin bileceğiniz iş. ama ortada bence iki tarafın da fark edemediği ciddi mantık burkulmaları var.

    şimdi krasnoyacıım. şöyle bi durum var. kabul etsek de etmesek de sovyetler'de kendini idame ettirmiş stalin'den engels'e kadar bi çok düşünür yazar ya da politikacı homofobiktir. senin yolladığın linki nerdeyse baştan sonra okudum. bak şöyle de bişi buldum:

    "the end of the 19th century saw increasing conflict over the issue of social acceptance of pederasty. a number of other pederastic scandals erupted around this time, such as the one involving the german industrialist friedrich alfred krupp, which drove him to suicide, by some reports. in the same vein, in a work that was to influence the evolution of communism's attitude towards same-sex love, the german political philosopher friedrich engels, karl marx's collaborator, denounced the ancient greeks for "the abominable practice of sodomy" and for degrading "their gods and themselves with the myth of ganymede".[63]"

    gördüğün gibi engels eşcinselleri aşağılık ve budala olarak tanımlayabiliyor. ve hatta benim de oldukça değer verdiğim bi yazar olan gorki'nin bile eşcinselleri yok ederseniz faşizmin kökü kurur gibi nerden tutsam elimde kalacak söylemlerini ararsan her yerde bulabilirsin. zaten sex addict de bu konuda bi çok veri sunduğu için aklıma gelen onlarca örneği uzatıp yazıyı sakız etmek istemiyorum. ha ama ben senin stalin'in geçmişini sahiplenip tarihin ortasında küt diye kalmayı tercih etmektense, "bak myneminenene sovyetler böyle yapmıştı ama ben stalin'in bu tavrını kendi düşünceme kökten ters buluyorum, hem zaten düşünce de evrimsel bişi değil midir" gibi bi söylem yaratmanı isterdim. çünkü gerçekten stalin de sovyetler de radikal homofobikti. yazdıklarından homofobik olmadığını anladım ben, yanlış mıyım ki?

    yahu ne dicem hem... stalin seni tanısaydı şu an yaşama ihtimalinin troçki'den daha yüksek olduğundan bile emin olamıyorum ben. bukharin'i buharlaştırmış adam seni görse 5 köşeli haç görmüş yosefe dönerdi yeminle. ehueh. ne bileyim yea. stalin'den nefret eden bi insanım aksini iddia etmiyorum ama eleştirel olunacaksa da belirli düşünceleri paylaşan insanlar olarak ortak bi zeminde buluşabileceğimize inanıyorum.

    sefgili sex addict sana da iki çift lafım olacak. şimdi bak farkındaysan sürekli kapitalizmin karşısında komunizm vardır. komunizm de homofobiktir gibi ardı-sıra gelen cümleler kuruyosun. oldukça yanlış bi dizimleme bu. komunizm stalin demek değil. komunizmi stalinizmle sınırlarsan elinde komunizm diye bişey bile kalmayabilir. marxism diyebilirsin, stalinizm diyebilirsin, fidel diyebilirsin ama komunizmin seksist ya da homofobik olduğu anlamına gelecek böylesi yanlış dizimlemeler yaparsan karanlık dehlizlerden eleştirel boyuta asla çıkamayabilirsin. net söylüyorum, homofobi denen hastalıktan kurtulamamış komunizm iyileşmeye mahkum sakat bir komunizmdir. bak senin kapitalizmin karşısına koyduğun komunizmi stalinin sahiplendiği kadar kropotkin de emma goldman da bakunin de sahiplenir. hatta belki biliyosundur engels'le marx bakunin'le nechaev arasında ilişki olduğu iddialarını filan ortaya attığında bakunin bu dedikoduya götüyle gülüp neçayev seni tutkuyla seviyorum filan diye kendisine mektup yollamıştır. senin antikomunist olduğunu filan iddia etmiyorum bu eleştirimi böyle yorumlama ama argümanlarını stalin'in dar penceresine de sıkıştırma. bu sana bana değil komunizme yaptığın eşşek kafası kadar büyük bi haksızlık olur. hem emma'nın ruhu da mezarında 20 salto 5 takla atar söyliiim bak. ikimiz de istemeyiz bence böle bişiii, di mi ama?

    gece gece vampir gibi yataamdan kaykılıp yasdım size bu entariyi değerini bilin ulan. -lafı gelmişken bu uyku problemimi de en yakın zamanda çözmem gerekiyo hakket ne lan bu- .

    neyse adin ben kaçayım artık datlı yanacıklarınızdan öpoorum umarım yeterince yanlış anlaşılabilmişimdir.

    mujukk.
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap