7 entry daha
  • yeti, 2009 sonunda top gear dergisi tarafından yılın en iyi aile otomobili seçilmişti. whatcar'a göre de 15.000 pound altında alınabilecek en iyi crossover'dı. 2.0'ın altında dizel seçeneğinin olmaması türkiye için sorun çıkarabilir gibi ama 1.2 tsi'ın performansı ve tüketimiyle o boşluğu da dolduracağını tahmin ediyorum. bu sınıfta ve bu fiyat aralığında bir otomobil almayı düşünenler için bence hiçbir engel olmaması gerekir.

    yalnız ikinci eldeki fiyat kaybının nasıl olacağını merak ediyorum. geçmişte skodalar pek tercih edilmediklerinden tertemiz ve yepyeni ikinci elleri yok pahasına giderdi. yeti bu gidişi kıracak bir model olabilir belki.

    benim yeti'ye yanaşmamı engelleyebilecek tek bir şey var, o da aracın tasarımı. far grubunda bir şey yapılmak istenmiş ama olamamış gibi algılıyorum, baktığımda rahatsız oluyorum. bütün skoda modellerininin tipini kaydırdığını düşündüğüm kaba b sütunu tasarımı bunda da var. o sütun koyulaştırılarak camların arasında kaybedilse, yeti profilden çok daha iyi görünebilir. ama bunlar o kadar kalite ve konfordan vazgeçmeye değecek kadar da önemli kusurlar değil aslında. herkesin kusur olarak göreceğini de sanmıyorum.

    edit: honda'nın baz modellerinde standart sunduğu yan ve perde havayastıkları, yeti'de iki ayrı modele dağıtılmış. ikisine de sahip olmak için en pahalı modeli almak gerekiyor. giriş modelindeyse hiçbiri yok. diğer detayları umursamıyorum da aktif ve pasif temel güvenlik donanımları lüks sayılmamalı artık. skoda yeti vesilesiyle yazdım ama neredeyse bütün markalarda böyle.
    http://www.skoda.com.tr/…/donanimdetay.asp?katid=47

    edit 2: bagaj hacmi avrupa'da 416, türkiye'de 322 litre. nedeni bizdekilerde stepne, avrupa'dakilerdeyse tamir kiti olması.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap