4 entry daha
  • "müjde!nur topu gibi haşim kılıç'ınız oldu"
    -tanzanya cumhurbaşkanı

    "alpaslan altan anayasa mahkemesi’nde raportör... bir ay önce oradan denizcilik bakanlığı müsteşarlığı’na atanıyor... bir ay sonra da cumhurbaşkanı gül tarafından anayasa mahkemesi yedek üyeliğine getiriliyor. eskilerin hülle dediği bu yöntemle alpaslan altan’a asil üyelik yolu açılıyor. gazeteler haberi büyütmüştü dün. bir cumhurbaşkanı’nın bu kadar küçük oyunlara alet olması tabii şaşkınlık verici... üstelik de bu cumhurbaşkanı anayasa değişirse 17 anayasa mahkemesi üyesinden 14’ünü neredeyse tek başına atayacak... düşünün devletin dengesini...
    abdullah gül rektör atamalarında da aynı yolu izliyor. genellikle partiye yakın kişileri rektör atıyor... hasan celal güzel’in oğlu mustafa güzel’le ilgili işlemi de ilginçti. gül, memur olma yaşını çoktan aşmış bu zatı babasının hatırına devlet denetleme kurulu’na 2008’de uzman olarak atadı. böylesi kucaklayıcı ve eşitlikçi bir zat kendileri.."
    ___

    http://www.milliyet.com.tr/…010/1219105/default.htm

    içime doğdu:
    (bkz: dostum tornacı demişsin adam fabrikatör)

    ___

    "mevcut anayasa, üst düzey bürokratların anayasa mahkemesi üyeliğine seçilebilmeleri için en az 40 yaşında olmalarını öngörüyor. yeni paket ise yaş sınırını 45’e çıkarıyor. böylelikle 42 yaşındaki altan, anayasa değişikliğinden sonra şansını kaybedecekti.

    ‘’jet formül’’ yürürlüğe konuldu. altan, 26 şubat’ta cumhurbaşkanı gül, başbakan erdoğan ve ulaştırma bakanı yıldırım’ın imzası ile denizcilik müsteşar yardımcısı yapıldı ve üst düzey bürokrat oldu. ilk şart yerine geldi ve 31 gün sonra da yine gül’ün kararı ile bu kez anayasa mahkemesi yedek üyesi oldu."

    ___

    http://www.gazeteport.com.tr/…zarlar/news/gp_660958
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap