şükela:  tümü | bugün soru sor
  • "http://eksisozluk.hangberry.subicon.net/ adresinde ikamet etmekte olan adam asmacasi.

    update: saniyorum referer check koyduklarindan giris yap butonu calismiyor. sub-etha uzerinden ilerleyiniz bir sure icin. https://eksisozluk.com/sub-etha

    gider sozlukten random basliklari ceker, ondan sonrasinda size adam asmaca oynattirir, pesine puan verir, eder.

    halu hazirda hala(evet hala) yazmakta oldugumdan kendisi pek bir betadir.

    actik biz bunu evet.

    duzenleme:
    hakkinda kismini burada tutarak http://eksisozluk.hangberry.subicon.net/about.php sayfasindan buraya link vermek daha akillica oldu"

    demistim ilk actigim heyecanla, sonra yasanan bazi tatsizliklar sonucu (bkz: #24426147) gecen sene agustos ayinda sonlandirmak zorunda kalmistim.

    bugun itibariyle tekrar hayatta.

    artik her oyunu tamamladiginizda gidip yeni basligi sozlukten getiriyor, kendi hafizasinda sadece oynanan oyunlari tutuyor. boylece "e bu baslik yok ki?" gibi sorunlar ile ugrasmamis oluyoruz. ayrica sorulan basligi bilip bilmemenize bakmaksizin oyun sonunda size basligi "eksi sozlukten bakayim" butonu esliginde veriyor, tiklayip husu icerisinde ogrenebilirsiniz.

    -hang ryan'i kurtarmak-

    sorulan sorular:

    soru 1- bilinemeyen basligi soylese ne olur?

    cevap 1- soyluyor artik.

    --- spoiler ---

    eski cevap 1- bilinemeyen basliklar veritabaninda "bu oynandi" olarak saklaniyor, uzerinden belirli bir sure gectikten sonra tekrar kullanicilarin hizmetine sunuluyor. bilinemedigi surece cozulmemis kabul edildiginden baska bir kullanicinin tekrar cozme hakki olmasi icin boyle bir tercih yaptim. (bu mantigi degistirdim zira surekli olarak sozlukten basliklar duzelttiriliyor, sistem belirli bir sure sonra oynanmis entry'leri kendi kayitlarindan silecek ve tekrar random vasitasi ile cekecek. boylece duzeltilmis basliklar da eski haliyle onunuze gelemeyecek. (super oldu evet.)

    --- spoiler ---

    soru 2- hangi basliklar?

    cevap 2- sozlukten rastgele yordami ile gelen, icerisinde ozel karakter barindirmayan minimum 7 harf iceren basliklar. (ornegin 123456abcdefg soru olarak gelebilir, 123456 acik olarak gelecektir onunuze bu durumda.)

    soru 3- e ama bu baslik hatali?

    cevap 3- bu durumda sozlukteki hali hatalidir zira sozlukten gelen hic dokunulmadan onunuze servis ediliyor, bilmeniz durumunda altta cikan "dur sozlukten bakayim" butonuna tiklayarak sozluk uzerinden gereken islemi gerceklestirebilirsiniz.

    soru 4- ozel karakterler nelerdir?

    cevap 4- €_$#%.&^-+=/01234567890'

    soru 5- ara ara logout ediyor, bazen de hata veriyor?

    cevap 5- ilk basta da belirttigim gibi bir yandan yazarken bir yandan da teste actigim icin (projenin %30'unda betaya cikmak) guncelleme gectikce .net'in mimarisi geregi session'lari resetleyip application'i yeniden baslatiyor. haliyle su an icin yapabilecegim bir sey yok. ilerleyen surecte biraz daha oturakli hale geldiginde onceden duyurulmus guncelleme zamanlari icerisinde gerceklestiriyor olacagim.

    soru 6- "sozlukten bakilabiliyor", "sozlukteki arama fonksiyonlari ile cozulebiliyor", "sozlukten bakarak daha cok puan alinabiliyor"

    cevap 6- e cunki basliklari sozlukten getiriyor ve sozlugun yapabilirlikleri dogrultusunda o basliklari bulmaniz elbetteki mumkun. bugune kadar cikan herhangi bir oyun ile beraber verilen "bu oyunu soyle oynayabilirsiniz, boyle oynayamazsiniz" kural seti gormedigim icin kendim de "sozlukten bakmak yasak" gibi salakca bir ibare koymadim. nihayetinde oyundur. eger bilgisayar oyunlarini cheat kullanarak oynayabiliyorsak (ki evet yapabiliyoruz) bu oyunda da sozlukten bakarak oynayabiliriz. oyundan alinan keyif ve tercih meselesi tamamiyle. dedigim gibi nihayetinde "oyun". tadini cikartmak gerek.

    soru 7- direk ispiyonlama, baslik tasima linki olsa ne guzel olur?

    cevap 7- sozluk ile fiili bir bagi olmadigindan oturu, ortak database gibi bir yapi olmadigindan oturu bu istek sozluge yuk bindirecektir. sistem su anda hafizasinda 500000 kadar(ve artmaya devam eden sayida) baslik tutuyor, sizin onunuze gelene kadar belki de oynamakta oldugunuz baslik duzeltilmis olacak. bu sebepten oturu direk link vermek iyilik yapmak veya yardimci olmaktan cok kulfet getirmek gibi gozukuyor bana.

    ayrica zaten sorulan basligi bildiginizde altta sozlukten bakayim linki cikiyor ve basligin duzeltilmesi ile ilgili sozluk fazlasiyla gelismis fasilitelere sahip. tek yapmaniz gereken sozlukten bakayim butonuna tiklamak ve sozluk icerisinden gereken islemi gerceklestirmek.

    haliyle bu su anda eklenmeyecek. ama; (amasi kalmadi, yaptim).

    --- spoiler ---

    bu basliklarin duzeltilmis olabilecegi gerceginden hareket ile uzerinde dusunmekte oldugum her oyun icin gidip random olarak bir baslik getirmek fikri var. her ne kadar faz 3 icin planliyor olsam da yapi siz bir oyunu tamamladiginizda gidip sozlukten yeni bir baslik getirecek sekilde duzenlenecek. bu olduktan sonra sozluk yonetimi ile irtibata gecip eger onlar da olmasini isterlerse ekleyebilirim.

    --- spoiler ---

    soru 8 - alternatif gorseller, adam asilmasa vs?

    cevap 8 - olmasini istedigim kadar uyuyabilmeyi de istiyorum. olacak zamanla. "ben yapacagim sevabina" diyen olursa 96px*150px (en * boy) olacak sekilde 7 kademeli (0 baslangic sahnesi, 6 bitis sahnesi olacak sekilde) duzenleyip png formatinda gonderebilir. eger olacak gibi ise seve seve koyarim kendisine de credits'te yer vererek.

    soru 9 - browser uyumlulugu?

    cevap 9 - chromium, safari, opera, firefox, internet explorer ve chrome ile test ettim. (chromium 5.0.388.0 (45542), chrome 5.0.342.9 beta, safari 4.0.5(531.22.7), opera 10.51 (3315), internet explorer 8.0.7600.16385, firefox 3.6.3) gozume carpan herhangi bir sorun olmadi. ie7'de de hatirladigim kadari ile bir sorun yoktu. // ek: guncel versiyonlari ile de test ettim, usendim hepsinin versiyonlarina bakmaya.

    internet explorer 6 desteklenmiyor, desteklenmesin de zaten. // ek: hala desteklenmiyor. nihohe.

    internet explorer 6 harici saydiklarimda bir sorun yasiyorsaniz mesaj ile bildirirseniz (bir screenshot esliginde tadindan yenmez) ona da bakmaya calisirim hizlica.

    daha gelirse ekleyecegim.
310 entry daha