6 entry daha
  • http://milliyet.com.tr/d/t.aspx?id=1222918

    projenin toplantısında da çubukçu'nun lafları var, çok şahane gerçekten.

    diyor ki, "meslek liseleri tüm dünyada önemli, türkiye'de de"... sonra da ekliyor: (kadının sözleri takip edilemediği için anlaşılır hale getirerek yazmak durumundayım) "meslek lisesi mezunu olmayanlar, üniversiteye giremezse ülkeye yük oluyorlar." tamam buna da eyvallah diyelim. yani demek istiyor ki, meslek liselerine girişi artırmalıyız ki düz lise mezunu meslek bilmeyen işsizler kalmasın sağda solda. ne güzel değil mi?

    ama şu var: bunları katsayı tartışmasına binaen söylüyor, güya mustafa koç'a cevap veriyor. aslında veremiyor... kendilerini hükümet olarak bu konuda başarılı görüyor, "meslek liselerine katılım oranını, üniversiteye geçiş konusundaki katsayıda yaptığımız değişikliklerle artırdık" diyor. (ki aslında, meslek lisesi mezunun teoride üniversiteye ihtiyacı olmaması gerekir ama bakan nedense bu noktayı teğet geçmekte sakınca görmüyor, sanki ona göre bütün meslek liseliler, ileride üniversite mezunu olmalılar... ki bu kişi eğitim bakanı. meslek lisesiyle üniversitenin rollerini karıştırmış gibi...) ve kendisi tam da bu toplantıda asıl söylenmesi gereken şeyi söylemiyor. nedir o?

    meslek liselerinin kalitesini artırmak için ne yaptınız?

    bu sorunun cevabını vermiyor çünkü tek bir şey yapmadılar. mustafa koç'un belirttiği gibi sadece kuru popülizmle "türban aşağı, katsayı yukarı" eksenine çektiler meslek lisesi tartışmalarını.

    türkiye'de şu anda meslek liseleri 10 sene öncesinden daha ileri bir noktada değil, bunun da baş sorumlusu bakanın içinde bulunduğu hükümet. büyüme, ilerleme, gelişme, bütün insanlık ve dünya için standart bir durum olması gerekirken türkiye'de mesleki eğitim konusunda bir gelişme olmaması, türkiye'nin bu konuda dünyada gittikçe daha gerilere düştüğünün göstergesi olabilir. meslek liselerinin kaybettiğinin göstergesi olabilir, kendisinin de dediği gibi "tüm dünyaya baktığımız zaman mesleki eğitim ortaöğretim içinde son derece önemli" ama milli eğitim bakanı ve partisi, 8 yılda bu konuda bir arpa boyu yol kat edememiş.

    meslek lisesini memleketin gelişim meselesi değil, katsayı ve türban meselesi ekseninde değerlendirmiş.

    türkiye'nin bu konuda 8 yılına yazık olmuş.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap