7 entry daha
  • edward cullen'ın ayrı, jacob black'in ayrı mükemmelik tabloları çizdiği küçük gereksiz romantik twilight kitabının en kötü yanı. bence bella swan'ın karakterindeki her şey, yazar stephenie meyer'ın üstündeki erkek egemen toplum etkisini ve kadınları nasıl da küçük gördüğünü gösteriyor.

    --- spoiler ---

    bella kadar güçsüz, ezik bir karakter var mıdır ya. hep birine mecbur, hep "ehe düşücem ehe sakar ben." aşık olduğu kişi için kendi hayatından, arkadaşlarından, ailesinden vs. vazgeçmesi de başka bir şey. çocukluk denebilir belki, evet, bir de çocuk yaşta gidip evleniyor... ve ölüyor.. kurgu da kötü de, bella daha kötü. buna karşın edward da jacob da mükemmel resmen. edward "ben ki zeka, ben ki centilmenlik, ben ki düşüncelilik, ben ki bilgelik" diye gezen biri zaten. jacobsa "bella seni seviyorum, komik ve kaslıyım ve seni her şeyden korurum, aşkınla yanıyorum bebeyim" diyor.

    --- spoiler ---

    kıssadan hisse: aman okunucak kitap değil, onun yerine anime izleyin, manga okuyun çok daha eğlenceli, aşklar da daha güzel. hani amaç böyle bir şey okumaksa.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap