7 entry daha
  • sadece başörtüsü için değil, öğretileri bünyesine monte etmiş tüm bireylerin, öğrendiklerni engellemeye çalışmak, özgürlük müdehalesi olarak gelir. bu yüzden burka afganistan'da, fötr paris'te özgürlüktür. bu yüzden, ortadoğuda kadının sünnet edilmesi, çingenenin ayakkabı giymemesi de öyledir. atayı sevmek, spear ile fil kesmek özgürlüktür. şirin bir yunus balığını sahile sürükleyip kan içinde bırakmak iskandinavyalılarda, japonlarda haktır. engellemek özgürlüğe hakarettir. aborjinlerde balina sırtında yüzmek, alaskada kendi karısını misafirine ikram etmek özgürlüğün ta kendisidir. brezilya kabilelerinde ergen kızların bir grup erkekle dağa çıkması özgürlüğe geçiştir, hindistan'da kocası ölen kadının kendini bir eve kapatıp dul kadınlarla yaşayarak ve dilenerek para kazanma özgürlüğü vardır.merak eden varsa tüm bunların belgeselini izleyebilir

    özgürlük babadan oğula, anadan kıza geçtiği sürece başörtüsü ne ki? tanımadığın bir adamla görücü usulü evlenmek de haktır,özgür iradedir o halde... tüm bu öğretilere bağımlılık özgürlük müdür?

    öğretisine soru sormaktan korkup, öğretilerini hak sayan, bunu da özgürlük ilan eden kişiye özgür mü denir? ateistten mollaya bildiğini dogmatikleştiren libertenin neresindedir?
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap