• memleketin guney bolgelerinde daha onceleri siklikla rastlanan bir cesit nufusu dengeleme yontemidir.
    bu islem icin en az bir adet yeni dogmus bebek, bir adet legen, legeni dolduracak kadar ilik su ve ebeveynin delilik oranina gore degisebilen miktar ve (buraya dikkat)tipte tuz gerekmektedir.

    yillar once benim de basima gelmis, anne ve babamin yoklugunu firsat bilen babaanne ve muridleri su dolu legene agzina kadar kaya tuzu bosaltarak bicare beni kendi ic donlarini camasir suyuna bastirir gibi rahat tavirlarla tuzlu suya bastirmis ve bir sure yanmami beklemislerdir. islem sonrasi saatler boyu kizarikligimin gecmemesi ve surekli aglamam sebebiyle hastaneye kaldirilip tedavi gormem de elbette bunun kacinilmaz bir sonucu olmustur. babaannenin anne ve doktor tarafindan siddetle azarlandigini da belirtmeden gecemeyecegim.

    bu aktivitenin hem toplumsal hem de bireysel faydalari bulunmaktadir.
    -yukarida da belirtildigi uzere guney bolgelerinde zaten yuksek olan dogum orani bu ter kokusu onleme aktivitesi sirasinda can veren bebeklerle biraz olsun dengelenmektedir*.
    -deli akrabalarin icindeki siddeti toplum tarafindan kabul edilen bir uslupla disavurmasini saglayip ulkemizin seri katil stogunu minimumda tutmaktadir.
    -bir efsaneye gore bebegin ileriki hayatinda kalici ter veya agiz kokusu sorunlari yasamasina engel olmaktadir. bu efsanenin benim icin dogrulandigini da belirteyim ki bu vesileyle sozlukteki bayanlara selam edebileyim.

    babaannenin diger sevgi gosterileri icin (bkz: bebek poposuna dua dovmesi yapmak).

    not: tuzlamanin sebep oldugu tum tahris o anki tedavi sonrasi giderilmistir.
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap