675 entry daha
  • uyduruk marangozlarda "işçi maliyeti, montaj maliyeti" denilen şeyi açıklayayım önce;

    canı ne zaman isterse o zaman eve gelen, iş yapacağım diye bindir dereden su getiren, üstün kalite malzemenin bile içine sıçan bir maliyet bu. çok açık söylüyorum 2 günlük işi 3 haftadan önce yaptıramazsınız.

    malzeme maliyeti de basbaya dünyanın en kazıkçı maliyeti, özellikle ufak tefek ayrıntılarda sokuşturuyorlar da sokuşturuyorlar. küçücük bir çekmece kulbuna dünyanın parasını istemeleri mi dersiniz, tasarım olarak malzeme parasına sizi sıkıştırmaları mı. vay efendim orası öyle olamazmış çünkü daha büyük malzeme almaları gerekiyormuş bilmem ne... ayrıca evet siz parasını verip çok iyi malzeme alsanız da içine sıçıyorlar...

    bu bahsettiğim özellikle mutfak dolabı kısmında da geçerli, normal dolaplarda da.

    ha ekleyeyim; adamlara milimetresine kadar çizip götürseniz de anlayamıyorlar istediğinizi. mimar birine bilgisayarda çizdirseniz de anlayamıyorlar ve kendi kafalarına göre yapıyorlar. (tecrübeyle defalarca sabittir)

    özet geç: paranızla rezil olmak istiyorsanız mahalle marangozuna gidin, veya gerçekten bu işi bilen birini bulun. yoksa gidin ikea'ya en azından az para verip, bu kadar ekmek bu kadar köfte diyin.

    hatta bana sorarsanız illa mahalle marangozu seviyorsanız gidin yaptırın, ama sadece tahta, sunta yerleri bunlara yaptırın, gerisini, iç aksamları vs hep ikea'dan alın, kendiniz takın... (en optimumu bu galiba) tabi dolapların tasarımını da ona göre yaptırın, hatta mümkünse iç aksamı, kulpları vs önceden alın, adamlara (marangoz) gösterin.

    tutamıyorum kendimi o kadar sinirliyim, yine ek yapacağım;

    gelip kendileri ölçü almalarına rağmen, sizin de çizimlerinizde açıkça belirttiğiniz halde getirip kurdukları mutfağın çekmeceleri kapandığında duvar ile aralarında (tamamen gerçektir) 30 santimlik bir boşluk kaldığında "ya o rayın daha uzunu yok, onlar standart böyle olacak mecburen" diyebilecek kadar şerefsiz ve ahlaksız insanlarla iş yapmak istemiyorsanız buyrun ikea'lara. her şey gayet net, ölçü belli, montaj yeri belli. sürpriz yok.

    hangi samimiyetten bahsediyorsunuz ki bu türden adamlarla.
2666 entry daha
hesabın var mı? giriş yap