653 entry daha
  • fenerbahçe'yle porto'yu karşılaştıran ve sonucunda fenerbahçe'nin daha büyük bir kulüp olduğunu savunan yorumcudur. haklıdır da, porto'nun cl şampiyonu olması bunu değiştirmez. porto her sene cl'de boy gösterip ortalama çeyrek final oynayan başarılı bir takımdır. fenerbahçe ise zar zor katılabilmekte, en büyük başarısı da tek sezon oynadığı çeyrek finaldir. istatistiki olarak porto daha büyüktür. ancak, o başarılı porto'yu olduğu gibi getirip bizim ligde oynatın. bu ligin kurallarına tabi olarak. yani kadrosunda 8 tane türk vatandaşı olmayan oyuncu bulundurabilecek. bu durumda en az (3 kulvarda mücadele için) 16 tane de türk oyuncu bulmak zorunda. kimse kusura bakmasın, hamit altıntop, emre belözoğlu, mevlüt erdinç, halil altıntop, serdar kesçi, nuri şahin gibi top class türkleri toplamaya kalksan bile cl'de her sene çeyrek final oynayacak takım kuramazsın. ki bu standartlarda en az 12-15 civarı topçu lazım. süper ligde de kafaya oynamak zorundasın, zira cl bileti süper ligden geçiyor. şimdi, top class bu türk oyuncuların bir kısmını zaten avrupa'nın diğer takımları topluyor, sen daha yüksek para versen de avrupa'yı tercih ediyorlar. geride kalsın 20 topçu. ben 20 diyorum ama cl çeyrek finali oynayacak kadroda olabilecek 20 türk oyuncu sayın desem "yabancıyı serbest bırakırsak türk futbolu biter" diyen federasyon başkanı bile sayamayacaktır. gökhan gönül'den bahsedecek ama ben ona gökhan gönül'ün, keçinin olmadığı memleketin abdurrahman çelebi'si olduğunu anlatamayacağım. lafı çok uzattım, kısaca porto'yu porto yapan oynadığı ligdir. fenerbahçe'yi olduğu gibi portekiz ligine taşıyın papuç bırakmaz porto'ya. aynı şey galatasaray ve beşiktaş için de geçerlidir. camiası, taraftarı, parası gibi sebeplerle ingiltere premier liginde kafaya oynama potansiyeli olan takımlar avrupa piyasasında 3 kuruş etmeyecek türk oyunculara milyon eurolar ödeyerek ligde şampiyon olmaya çalışıyorlar. zira bu türk oyuncular her ne kadar futbolu bilmeyen amatörler olsa da aralarından en iyilerini seçip oynatanlar ligi şampiyon bitiriyor. avrupa mı dediniz? bu oyuncu profiliyle ancak dönemsel başarılar yakalarsınız. fenerbahçe gibi 1 sene çeyrek final oynarsınız, ertesi sene averaj takımı olup uefa kupasına geçme başarısı bile gösteremezsiniz. bu sene beşiktaş'ın grup 4.sü olup uefa avrupa ligine bile devam edememesi gibi.

    sergen yalçın haklıdır, yabancı sınırı kaldırıldığı vakit fenerbahçe, beşiktaş, galatasaray gibi takımlar daha az para harcayarak avrupanın orta üstü takımlarına denk takımlar oluşturacaklardır. ama öncelikle futbol yöneticileri yabancı sınırlamasının türk futbolunu bitirdiğini anlaması gerek. ileriki yıllarda almanya, avusturya, fransa gibi ülkelerde yetişip yine o ülke takımlarında oynayan oyunculardan kurmak zorunda kalacağız milli takımımızı. demedi demeyin.

    zamanın ötesinden edit: türk futbulundaki yabancı sınırlamasını eleştirdiğim işbu entry ışık hızıyla zamanın ötesine gidiyorsa bu ülke insanı futbolumuzun durumundan memnun. ben de memnunum da, arada bir ingiltere, almanya, ispanya, italya liginden maçlar izleyince şu güzel ortam bozuluyor.
13455 entry daha
hesabın var mı? giriş yap