4 entry daha
  • ""hindistan’ın ramayana destanının kahramanı hindu tanrıça sita, kocası rama’yı ormanlarda geçecek 14 senelik bir sürgünde takip ederken sri lankalı kötü niyetli bir kral tarafından kaçırılır. kocasına sadık kalmasına rağmen, sita birbirinden zorlu sınavlardan geçirilir.

    sita blues söylüyor’da yönetmen nina paley, sita’nın hikayesi ile kendi hikayesi arasında ortak bir noktadan yola çıkmış. bir proje için hindistan’da bulunan kocası evliliklerini bitirmeye karar verir ve bunu nina’ya bir e-postayla bildirir. bu hindistan destanının yapımı beş yıl süren bu harika animasyon yorumunda, hint aksanıyla ingilizce konuşan üç şamatacı gölge kuklası, hem ramayana’nın geniş bir coğrafya üzerindeki etkisinin, hem eski bir trajedinin, hem de çağdaş bir komedinin anlatıcılığına soyunuyorlar.

    paley bu ilk uzun metraj filminde, farklı hikaye anlatım tarzları ve görsel stilleri birleştirerek, ramayana destanının son derece eğlenceli, bir o kadar da dokunaklı bir versiyonunu yaratıyor. 1920’lerin caz vokalisti annette hanshaw’ın müziklerine, yüzlerce karakter muhteşem koreografilerle eşlik ediyor: uçan maymunlar, kötü ruhlu canavarlar, tanrılar, tanrıçalar, savaşçılar, bilgeler ve kanatlı göz küreleri. hakikatin, adaletin ve eşitlik için feryat eden bir kadının hikayesini anlatan sita blues söylüyor, “anlatılmış en büyük ayrılık hikayesi” sloganını fazlasıyla hak ediyor.""

    kaynak: www.filimadami.com
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap