146 entry daha
  • oray eğin'den bel altı yumruk yediğine inandığım yazar.

    sezyum yazısında söz konusu olanın ayrımcılık değil, bu işlerin bu kadar uluorta, bu kadar denetimsiz ve düzensiz olmasına getirilen bir eleştirinin olduğunu düşünüyorum.

    rahatsızlık duyduğum küçük bir olaydan bahsetmek istiyorum;

    kız kardeşimi erenköy'deki arkadaşından almak için yol kenarında park etmiş bekliyorum. saat dokuz falan olmalı. bir travesti gelip cama vurdu. onun için durduğumu sanmış. "hayır" deyip naziçe gönderdim. biraz sonra başkası geldi, yine gönderdim. bu arada yoldan geçen birisinin beni arabamda oturmuş travestilerle pazarlık yapar bir pozisyonda görmesinden rahatsızlık duyuyorum. çünkü travestilerle birlikte olan birisi değilim ve bu şekilde gözükmek istemiyorum. her neyse, bu yinede büyük bir sorun değil. sorun şurada başlıyor, kardeşim arkadaşının evinden çıkıp arabaya doğru yürürken onun da yanında araba durdu. kardeşim de koşarak benim arabama bindi.

    burada bir çok sorun olabilirdi. ben mesela arabadan inip diğer arabadakilere dalaşabilirdim. arkadaki arabadakiler ve travestiler arasında bir kavga-tartışma olabilirdi ve kardeşim aralarında kalabilirdi, travestilerle konuşurken polis gibi beni tırtıklamaya çalışabilirdi vs vs vs...

    şimdi bu tarz düzensizliklere karşı olmak, cinsiyet ayrımcılığı olarak değerlendirilebilir mi?
856 entry daha
hesabın var mı? giriş yap