20 entry daha
  • kemal sunal filmlerinin en süper repliklerini sıralasak, dokunmayın şabanıma'dan da birçok replik en üst sıralarda yer alır. korkusuz korkak'taki mehtap&mesela yani sahnesi gibi (bkz: korkusuz korkak/#14542568) üç sahne vardır bu filmde de. fakat bu sefer tam tersi, adamlar alay etmektedir bizim şaban'la. diyaloglar kadar kemal sunal'ın delikanlı tavırları da süper ötesi... o üç sahnenin replikleri şu şekilde;

    - hayrola bugün çok geciktin şaban abi?
    - merhaba!
    - bi durum oldu da...
    - ee?
    - ne o karı kız dalgası mı gene?
    - bildiin gibi diil!
    - anlat be kardeşim, anlat aslanım!
    - anlat be!
    - binerken yanıma oturdular. o saat alarmı almışım (millet kopuyor tabii). emirgan'ın orda, anlıyo musun? bi ters garda getirdim ikisini de, o saat baktım tavdalar.
    - anlat be şaban abi, koçum benim be (gaza getirmeler sürekli)!
    - milleti indirdim kavşakta, "siz kalın dedim" kızlara. "ıh mıh" dediler, "ulan dedim keserim kulağınızı ha!" çektim surların oraya, ver allahım ver, ver allahım ver! bi ona bi ona!
    - helal olsun be! (tam gaza gelip gittikten sonra da, "bu herif manyak yaa! bizi inanıyo sanıyo ya! gülüşmeler, yarılmalar")

    bir daha ki sefere,

    - hah şaban abim geldi, anlat şaban abi, allahaşkına anlatsana!
    - yine iki kız ayarlamış.
    - yapma yaa!..
    - tabii ya, kuş bile kaçmıyo elinden!
    - allah aşkına anlat!
    - gene iki fıstık davası!
    - ee?
    - bu defa işi naza döktüler. patron kızarmış, geç kalamazlarmış.. tuttum kollarından, doğru çemberlitaş! sinemaya... "açın lan bi loca" dedim, daha kapı kapandı kapanıyo, cepheden hücum! bi ona bi ona, bi ona bi ona! hadi eyvallah!
    - helal sana be!

    - anlat şaban abi, anlat!
    - anlat abi!
    - bi kavradım saçlarından.. "üüuuuf dedi". o saat baktım tamam. çektim fatih orman'ına... allaaaaaaaaah! ver allahım ver, ver allahım ver, ver allahım ver!..
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap