9 entry daha
  • john ford'un red river filmini izlerken john wayne için sarf ettiği iddia edilen cümlenin sylester stallone için kullanılabileceği film: "bu orospu çocuğu rol de yapabiliyormuş".

    john wayne'in bir pop ikonu haline gelmesinde belki de en büyük paya sahip olan yönetmen ford, bu sevimli (!) ve aynı ölçüde aşağılayıcı cümleyi kurarken ne düşünüyordu bilinmez, fakat eminim stallone ile onun baygın öküz bakışıyla oynadığı filmler aracılığıyla tanışmış bir kuşak, aktörün bu filmde de niro'sundan, keitel'ına bir bar dolusu sağlam oyuncu karşısında gösterdiği performansı şaşkınlıkla karşılamıştır. gerçi film hakkında, stallone'un diğer aktörler karşısında -zaten- ezildiği için filmin ezik karakterini canlandırmakta zorlanmadığı eleştirileri getirilmiş olsa da bu tür değerlendirmeleri göz ardı etmek adil olur. adamcağız ömrü hayatında bir kez yakalayabileceği bir fırsatı (oyunculuk açısından, yoksa kazandığı para itibarıyla "benim" diyen pek çok aktörü suya götürür, susuz getirir) açık biçimde iyi kullanmıştır.

    belki sinemalarda oynadıkları dönemler yakın olduğu için fargo ile kıyaslanan filmi, her nedense ondan daha çok severim. de niro takıntım olabilir sebebi.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap