• bir özgürlük değil, hele ki gereklilik hiç değildir! adına silah denilen meta, insan yaralamak ve öldürmekten başka hiçbir işe yaramadığı gibi; bireysel silahlanma, halkın, emniyet kuvvetlerini de sorgulamasını gerektirir. madem kendini savunmak ya da referans entrydeki gibi salt silahları sevmek gibi dandik izahatler adı altında her maganda belinde silahla gezebilecekse, ne gerek var polise, askere, özel güvenlik görevlilerine ve diğerlerine? nasıl olsa herkes kendi güvenliğini kendi imkanlarıyla savunacaksa, neden her yıl bütçeden milyonlarca lira güvenlik harcamalarına tahsis edilsin ki? ayrıca bireysel silahlanma bugüne kadar kime ne kazandırmış; hedef gözetmeksizin sağa sola sıkılan mermiler, bugüne kadar kaç can almış diye bi düşündü mü acaba hiç silah fetişisti arkadaşlar?

    silahla yaşayan, silahla ölür; gerisi palavra... yok, benim şarjör boşaltmak gibi bi derdim yok; tek olayım, silahın girintisiyle diyosan, o ayrı tabii. bak işte o, özgürlüktür. dilediğin çıkıntıyı dileğin girintine sokmakta özgürsün.

    edit: ortalık yıllar sonra şenlenmiş. başlık da başa kaldığından, iki kelam etme gereği hissettim. kendisini ve ailesini savunması gerektiğini düşünenler tarafından, bu entry zamanın ötesinde sağlam bir yer edinmiş kendisine. aradan geçen 3.5 yılda, benim düşüncelerimde hiçbir değişiklik olmadı. aşağıda bir yerde, istisnasız herkesin silah sahibi olması gerektiği ve böylece kimsenin kimseden üstün olmadığını anlayarak, magandalık yapamayacağı minvalinde bi şeylerden bahsedilen entry'nin tam tersine; istisnasız herkesin, silah almasının ve taşımasının yasaklanması gerektiğine inanıyorum.

    "muhafazakar demokrat" olduğunu söyleyen ve haddini bilmez bir biçimde, yaşam biçimlerine iyiden iyiye burnunu sokan iktidar partisinin icraatlarının, silah bulundurmayı meşru kılmasını iddia etmek de, en hafif tabirle aptalca. toplumsal olaylara silahla karşılık vererek kendinizi korumayı nasıl düşünebilirsiniz? 6-7 eylül olaylarında, insanlar kendilerini silahla koruyabilirler miydi? kime kurşun yetecekti ki? hangisine yetecekti? aşağıda da belirtildiği gibi, silahlar aydınları sivas katliamından koruyabilir miydi? kaçını? kaç kişiye karşı? manyak mısın lan siz? terminatörün, skynet binasının penceresinden tüm polis arabalarını taraması gibi bi fantezi mi kuruyosunuz? gerçek hayatta böyle mi olur sanıyosunuz gerçekten de?

    silah, öldürür; kapiş?

    edit2: başlığın yaklaşık 4.5 yıl sonra alevlenmesiyle yazılanlara bi göz attım da, tam bir barzo cehenneminde yaşıyoruz. evet, biz "ılık enteller cemiyeti" olarak bireysel silahlanmaya karşı çıkarken, sen tam bir maço olarak, "karım, kızım, anam, bacım" argümanıyla savunuyosun ya bu durumu; gerçekten de çok sert erkeksin, bravo! sana punisher olmak yakışır aslan parçası...

    bugün, ethem'in katili olan ahmet şahbaz'ın 7 yıl 9 ay 10 gün ceza alması üzerinden bireysel silahlanmanın gerekliliğini savunanlar var ki, insan gerçekten hayret ediyor! ne yapmalıydık sert çocuk, gezi'de polise ateş mi açmalıydık yani? bunun için mi istiyosun silahlanmayı?
582 entry daha
hesabın var mı? giriş yap