5 entry daha
  • bir araştırmaya göre, ömrümüzün altı ayı havadan konuşmakla geçiyormuş. özellikle yaşlandıkça artan oranlı bir grafik söz konusu. haber şöyle ;

    --- spoiler ---
    ingiltere'de lloyds tsb adlı araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre insanlar, ömürlerinin ortalama altı ayını hava durumundan söz ederek geçiriyor

    londra - iki bin yetişkinle yapılan araştırmaya göre, kişilerin ortalama 49 yaşına kadar yaşadığı esas alındı. buna göre, 49 yıl yaşayan bir kişi ömürünün altı ayını, ‘yağmur yağacak’, ‘bugün hava güzel’, ‘yarın hava güneşli olacak’, ‘hava bozdu’, gibi cümlelerle geçirdiği anlaşıldı.

    araştırmaya göre insanlar yaşlandıkça hava hakkında daha çok konuşmaya başlıyor. uzmanlar, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde de insanların sıklıkla havayla ilgili bilgiler yazdığını söylüyor. araştırmaya göre twitter’da ortalama 500 bin twit, ‘hava durumu’ hakkında.

    bu konunun çoğunlukla üzerinde düşünülmeden konuşulduğunu söyleyen araştırmacılar, hava hakkında çok fazla konuşan insanların ya konuşacak başka bir şeyi olmadığını ya da anlatmaktan sakındığı sırları olduğunu söylüyor. (the daily mail)

    --- spoiler ---
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap