720 entry daha
  • dünyanin en tehlikeli uyusturucusudur sigara. sigarayi birakmak ise özgür bir dünyaya acilan kapidir. bence kapitalizmin en büyük oyunlarindan biridir sigara. düsünsene, hem insanlar bundan ölüyorlar, hem bagimlilar, hem de fiyati ne olursa olsun almaya mahkumlar. devlet de o kadar güzel sögüslüyor ki bu sigarayi aklin hayalin durur. sagligini bozmak icin vergi ödüyorsun, kisa zamanda da ölüyorsun, sirkülasyon sagliyor. evet evet sana diyorum, senle tasak geciyorlar. sagligini bozup, üzerine bir de parani aliyorlar. finlandiya da duydugum kadariyla komple yasakladilar sigarayi. cok güzel bir adim bence. simdi konuyu dagitmadan sigarayi birakmaya gelelim. sigara;

    - üstü basi kokutur. (les gibi. üzerine siktigin onlarca fis da onu daha kötü kokutur)

    - ellerin kokar, saclarin kokar, kulaginin arkasi kokar, terin kokar, idrarin kokar, kokar da kokar.

    - ucuz bir uyusturucu oldugu icin erisimi cok kolaydir. bagimliligi daha ilk nefeste yapar. hicbir sekilde az iciyorum, azalttim geyikleri dogru degildir, inanmayin. sigara azaltilmaz. götürün bunu diyen kisiyi icirin biraz, göreceksiniz.

    - sigara insani asosyal yapar. sosyallesiyoruz geyigi altinda yazin sicakta, kisin karda kiyamette kapi önüne cikip sigara icmek, o güzel ortami birakmak asosyalliktir.

    - sigara stersi alir yalani: sigara stresi falan almaz. sadece vücut ona bagimli oldugundan kendini ödüllendirme psikolojisiyle aldatir bünyeyi beyin. normal insanlar nasil stresle basa cikmak icin sigara ihtiyac duymuyorlarsa, sigara icen de aslinda duymuyor. sadece sigara ictikten sonra kanda %50 oraninda düsen nikotine vücut ihtiyac duyuyor. hepsi bu.

    - özel sigaralar:

    > sabah ilk icilen sigara misal. les gibi kokutur üstünü basini, agzinin tadi igrenc olur, arti partnerinle sevismek istesen agzindaki o berbat kokudan ve taddan dolayi gider dislerini fircalarsin, öyle sevisirsin.

    > alkol icince icilen sigara: kocaman bir yalandir. insanlar masada takilirken, ya da diskoda barda eglenirken, sen kacarak sigara icecek yer ararsin. aslinda bir eroinmandan hicbir farkin yok, olmayacak da.

    > molalarda, toplanti öncesi, spor sonrasi, stres sonrasi, yemek sonrasi, sevismeden sonra vs. icilen sigaralar tamamiyle beynin kendini bagimliligini mazur göstermek icin kisiye sundugu oyunlardir. bir sigaranin diger sigaradan hicbir farki yoktur!!!!

    - dustan cikinca icildiginde insani berbat kokutur.

    - hizli ölmeni saglayarak kapitalizme katkida bulunur.

    - buna verilen para sadece günlük x lira degildir. akciger ve solunum yetmezliginden cekilen hastaliklarda, kanser vakalarinda ki, sen kanser olacaksin!!!
    evet sen de, sen de, sen de. dünyada görülen kanser hastaliginin yüzde otuzu sigara yüzündendir, ortada böyle bir gercek varken sigara icen bildigin junkydir. sonu yok bunun, kacisi da. dedem bagira cagira ölmüstü akciger kanserinden. o son sana da hic uzak degil sevgili okur. bana bisi olmaz ya dedigini duyar gibiyim:))) ( ben de diyordum)

    - reflü yapar, gastrit yapar hayatini cekilmez hale getirir.

    - vücuttaki vitaminler sigarayala savasta kullanildigi icin vücut inanilmaz solar, rezil bir hale gelir. vitamin katilidir.

    aslinda bunlar hicbir sey daha. o kadar cok kötü tarafi var ki, saymakla bitmiyor. neresinden tutsan elinde kaliyor. bütün bunlari es gecip hala sigara icmek afedersiniz ama, bence gerizekaliliktir. bagimliliktir ve bunun kölesi olan insanlar da bundan habersizce yasarlar. herkes iciyor, öyleyse?

    sen de mi iceceksin?

    sigarayi biraktiktan sonraki sürec zorludur. nedeni de sigaranin eroin gibi geritepmesnin cok fazla olmamasindan kaynaklanir. insan bu esnada kendini bir hastaliktan kurtuluyor da, nekahat devresindeymis gibi görmeli. cünkü öyle. vücut kendini bu pislikten arindirdigi icin sok yasiyor ve bu kücük soku atlatmak icin de irade gerekiyor. 4 günden sonrasi cok rahat gecer.

    sigarayi birakmak icin evdeki bütün sigaralari cöpe atin, cakmaklari, kültablalarini sigaraya alakali olan her seyi uzaklastirin kendinizden.

    ilk günlerde kilo almaniz normaldir, bircok insan bu yüzden sigara icer ve birakamaz sigarayi. 4,5 kilo almak hic sorun olmamali.

    gelelim en güzel tarafina, sigarayi biraktiktan sonra üzerinize cöken o esaret duygusunu da söyle atlatacaksiniz:

    artik özgürüm, artik her seyi tadini daha iyi alabilcem, daha sagilikli yasayacagim ve daha kaliteli bir hayat sürecegim. ilerde, ya da suan cocuklarimin yüzüne cok daha huzurlu bakabilecegim. özgürüm artik. öksürük yok, reflü yok, faranjit yok, kanser tehlikesi cok düsük, performans inanilmaz artiyor, nefes alabiliyorum.

    bunlari tekrarlayin. sigara icenleri görünce, aslinda sizin onlara degil, onlarin size özendigini unutmayin. cünkü onlar batakta debelenenlerdir ve bir gün nefesleri debelendikleri bataklikta sönecektir. halbuse siz hayatinizin keyfini cikaracaksiniz. birakin onlar hayiflansinlar ve yaptigi yoldan döndürme cabalarini ekarte ederek onlari da bu yola sokabilirsiniz.

    unutmayin:

    sigara bir uyusturucudur. dünyanin en tehlikeli uyusturucusudur. legaldir, her yerdedir, erisimi cok kolaydir, ama uyusturucudur. bedeninizi ele gecirir, sagliginizla oynar, cebinizdeki paranizdan ve sevdiklerinizden olursunuz. sigara kötüdür. sigara icenler cool degil, zavallidirlar.

    etrata gördügünüz keslere, alkoliklere, tinercilere, balicilere bakarken hic kendinizin ne halde oldugunu düsündünüz mü? onlara acirken kendi halinize hic acimak akliniza gelmedi mi?

    onlar sadece sonuclari daha cabuk yasiyorlar, sadece bagimli olduklari maddelerin bataginda hayatlarini idame etmeye calisiyorlar. sigara insanin kafasini güzel yapmasa da, yoksunlugu hafif gibi gözükse de, insani rezil bir duruma sokmasa da (ki bunu sadece icen düsünür, icmeyen bilir ne kadar zavalli oldugunu icicinin) sigara dünyanin en tehlikeli uyusturucusudur. etkilerinin vücutta ortaya cikmasi yillarca bile sürebilir. yillar sonra akciger kanserisiniz tebrikler diye kimse size madalya takmayacak. benden söylemesi.

    hemen, simdi, su anda.

    birakin sigarayi. yasayacaksiniz!!!

    söz veriyorum:)))

    ps: arada kaçırdım, ama hala içmiyorum sigara.
17715 entry daha
hesabın var mı? giriş yap