3 entry daha
  • kabin memurları (kabinus memurus); havaalanları ve otel lobilerinin yanı sıra duane read’lerde, conway’lerde, isetan'larda ve shanghai halk pazarlarında sık sık ve sürüler halinde görülürler. genellikle lacivert renkli olurlar ve başlarında (biraz daha irice duran) kraliçe kabin memurları (kabinus amirus) bulunur. havaalanı ve otel lobileri dışında görülenler lacivert renkli olmadığından halk arasında kabin memuru olarak bilinmezler; ancak bu, büyük bir yanılgıdır.

    çok dayanıklı olan kabin memurları, kaç saat uçarlarsa uçsunlar yere iner inmez kolayca renk değiştirirler ve yukarıda sözünü ettiğimiz mekanlara sökün ederek, kendilerinden geçerler. mütemadiyen bu tip mekanları kollarlar ve en temel gıdalarını buralardan alırlar.

    doğa bilimciler, sadece karıncaların kendi bedenlerinin 5-6 katı ağırlığındaki yiyecek kırıntılarını taşıyabildiklerini söyleyerek, kabinus memurusların bu durumuna hayret ederler. gerçekte, asıl hayret edilmesi gereken ise; sözünü ettiğimiz doğa bilimcilerin, bu yaşlarına kadar, kıtalararası uçuşlardan dönen herhangi bir kabin memuru görmemiş olması ve bu konudaki cehaletleridir.

    kabin memurları, bahsedilen inanılmaz ağırlıkları, yaradan’dan aldıkları gizli bir güçle eşleri/ailelerinin onları göreceği noktaya kadar taşırlar; ve tam da o noktada kaç saattir uçtuklarını, idmansız normal bir insanın dayanamayacağı kadar uzun zamandır uykusuz olduklarını ve ne kadar yorulduklarını hatırlarlar. bu dakikadan sonra bir kibrit kutusunu bile taşıyamayacak hale gelir, halk arasında 'fatal error vermek' veya 'agd olmak' olarak da tabir edilen; en basit fiziksel aktiviteyi yapamayacak, en basit sorulara bile cevap vereyemeyecek şekilde, zihin ve beden yetersizliği durumu yaşamaya başlarlar.

    kabinus memuruslar, sivil havacılık otoritelerinin bir sabır projesidirler.
    bir rivayete göre; uçmaya başladıkları günden, emekli oldukları güne dek, yorgunluk ve uykusuzluktan aklını yitirmek suretiyle kendini ateşe vermemeyi başarmış her kabinus memurusun allah katında tüm günahları affoluyormuş.

    ve son olarak kabinus memuruslar, bir ya da iki tane yavrularlar; ancak yavrular henüz sütten bile kesilmemişken, "ben biraz yavruma yiyecek toplayıp da geleyim" diyerek uçup giderler ve gidiş o gidiştir.
143 entry daha
hesabın var mı? giriş yap