10 entry daha
  • primer dismenore denen illet , normalde 25 yaşından sonra gittikçe şiddetini azaltmaya, doğum yaptıktan sonra da yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başlar. genetik faktörlerden kaynaklandığı da bilinmektedir.
    gerçekten de üzerimdeki etkisi bu şekilde seyrediyorudu. 16 17 yaşında yaşadığım ağrılarla 25 yaş civarı yaşadıklarım kıyaslanamazdı bile.
    16 yaşında gecenin bi yarısı acile gidip ,iğneler mi yaptırmazdık, annem benim çektiğim acıyı görüp kaç kere ağladı kim bilir.
    hatta bi keresinde üniversite 2'de falandım kendim taksiye atlaıp acile gidip iğne yaptırmıştım ki, nasıl bir iğne fobim olduğunu anlatamam.
    bir el yumurtalıkları sıkıyo sıkıyo sıkıyo beraberinde kusma ve ishal. soğuk ter boşalması, çok üşüme, titreme, dayanılmaz bir karın ağrısı, ayrıca baş ağrısı.
    şu anda 28 yaşındayım ve en son yaşadığım ağrı bana bunu hatırlattı. inanamadım ya o ağrıya, o bulantıya inanamadım. bu sefer dedim ölüyorum galiba. saatler sürdü hem de. ağrı kesici içemedim, sürekli kustuğum için. iğne yaptırmaya gidecek hali geçtim adım atacak halde değildim. hayatımdaki tüm terlemelerimi toplasam, bu kadar terlememişimdir.
    kimsenin başına gelmesin. ölümden beter bişey.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap