5 entry daha
  • yaşamak; yaşamak değildir her zaman... yaşlanmaktır bazen hiç yere, bazen yaşlanmasıdır gözlerin tane tane...

    yaşamak savaşmak değildir her zaman, kiminin savaşı başlamadan bitmiştir... kimi savaş nedir bilmemiştir. kiminin savaşı hiç bitmemiştir. kimi her savaşta yenilmiştir.

    yaşamak teslimiyettir biraz da. özgür olmak sadece hayaldir... yaşamak anlayabilmektir uzun vadede; gözlemdir, öğrenmektir... aslında yaşadığın her an yaptığın tek şey tecrübe arayışıdır, kimi soruları bilir, cewaplar hazırlar, kendini hep hazır sanar kısaca, kimi; sorular olduğunu bilir, uğraşmaz, ama herkes "seviyorum"dur sözde...

    herkes kendisini sever; başkalarınıysa, kendisini sevdiği ya da sevebileceğine inandığı için severler. herkes ölür, sevgiler ölür.

    karşılıksız sevmek wardır ayrıyetten... inanıyorum.. karşılıksız sevmek; ömür budamadır. ulaşamadığı, incitmek istemediği, zerre mutsuzluğu sevdiğine yakıştıramadığı, imkânsızlıklarını aşamadığı için karşılıksız sevmeyi kabullenenler. onlar kendinden önce başkasını sevebilirler...

    aşkın en güzel zamanları acemiliğidir. 3. kez aşık olan bi insan tecrübelidir, tecrübeler, menfaatleri ön plana çıkarır, gerçekçi düşünmeyi anımsatır.

    "yaşadım" diyebilmek için geride ölümsüzlükler bırakılmış olmalıdır, ya da unutulmazlar.

    "seviyorum" kelimesi narin bi kelimedir... kırılabilir, efsaneler yaratabilir, yaşamak nazlı bi kelimedir, çabuk incinir, küs tutar, kin besler. hayat ince bi kelimedir, kıldan ince, kılıçtan keskin.
1678 entry daha
hesabın var mı? giriş yap