88 entry daha
  • aldığım ilk 3 oyun içinde olduğundan benim için de ayrı bir değeri vardı. malum silver cd ve das kapitalimsi kitapçığı ile saatlerce imrene imrene baktığım bir case'i vardı. ilkokul arkadaşlarıyla birisinin evinde toplanıp lig yapıp 5 kişi bekleşirdik sıramızı. o zamanlar daha ilkel bir bilgisayarım olduğundan ve hala windows 3.1 çocuğu olduğumdan oyunun ara yüzünü, kontrollerini falan pek bilmezdim. genelde herkes iyi bir takım seçer, bana da orta halli bir takım kakalanırdı. simulate özelliğini bilen çakal arkadaş sağolsun, 1-2 saat sıranın bana geçmesini beklediğim de olurdu. oyun başladığında ise 10 dakika belki de 30 saniye gibi gelirdi.

    yeni bilgisayar aldığımda setup'ında dahil nasıl heyecanlandığımı hatırlarım. şuursuzca next tuşuna basıp oyunu yükledikten sonra, kısa yoluna çift tıklayıp çıkan demoyu hayranlıkla izlemek apayrı bir keyifti, çoğu insan gibi hunharca escape tuşunu aşındırmak bana göre değildi. o demo her açılışta izlenirdi tarafımdan. onca zaman beklemiştim oyunu bir kaç dakika daha beklemek her seferinde daha değerli kılardı oyunu bana.

    daha sonraları mahallede en düzgün bilgisayarlı insan benimki olduğumdan mouse+gamepad+klavye üçlüsüyle hele ki minyatür kalede hayatımın en güzel maçlarını bana yaşatmış, uzaktan giren onlarca gol, kalecinin yaptığı bilimum abzürdlükler, bilgisayar başında geçen sayısız saatler çocukluğumun büyük bir kısmını almıştır benden. kulağımda ise adını belki yıllar sonra öğreneceğim o 2 dakikalık efsane şarkıyı bırakmıştır.
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap