2 entry daha
  • durability konusunda eleştirilen veritabanı. şahsi kanım bu eleştirilerin çoğunun anlamsız olduğudur. çoğu web uygulamasında olduğu gibi olası bir hatada ( mongodb bellekteki veriyi diske yazamadan sunucunun resetlenmesi, mongodb uygulamasının çökmesi v.s. ) birileri ölmeyecek yada işinden olmayacaksa sırf bu yüzden mongodb'yi es gerçmek pek de mantıklı olmayacaktır.

    mongodb'nin bu soruna sunduğu çözüm ise replication ve bu konuda haklılar. kritik işlerinizi tek sunucu ile hallediyorsanız zaten sorun var demektir. güvendiğiniz rdbms bilgileri diske yazamadan sunucu yanabilir (?!) veya data center'ı sel basabilir (bkz: 9 eylül 2009 vodafone sorunu) yada aslen bilgiler diske yazılmış gibi gözüksede yazılmamış olabilir.

    alternatif bir çözüm olarak çoğu kişinin yaptığı gibi mongodb'yi başka bir sunucu ile kullanabilirsiniz. örneğin bir alışveriş siteniz varsa tüm ürün-kullanıcı bilgileriniz, yapılan yorumlar ürüne verlen notlar gibi bilgileri mongodb'de tutup, siparişleri ve ilişkili sanal pos işlem sonuçlarını postgesql 'de tutabilirsiniz.

    bitirmeden ufak bir not http://twitter.com/kchodorow ' takip etmekte fayda var. kendisi perl ve php 'nin mongodb modüllerini yazmaktadır.
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap