4 entry daha
  • bir grup arkadaş balkonda toplanmış muhabbet ederken, elli metre ötedeki kız yurdunun en üst katında balkona çıkmış olan kız, saat bir sularında yere oturup sallanmaya başlar. dürbün veya iyi bir zoom özelliğine sahip kamera olmadığından kızın niye sallandığı anlaşılmaz. kız bir sağa sola, bir ileri geri sallanmaya devam eder. aradan bir saat geçmesine rağmen kız sallanmayı hiç bırakmaz. arkadaşlar arasında geyikler, korkutmak için teoriler üretilir. o aralar herkes güzelce eğlenirken saat üç olur ve kız hala sallanıyordur. "yoga desek değil, müzik dinliyor desek değil, spor desek değil, dini bir şey yapıyor desek alakası yok.." diye merakları iyice artar arkadaşların. saat dört olduğunda balkon kapısı açılır ve başka birisi sallanan kıza on saniye kadar baktıktan sonra içeri girer. ve içerinin ışığı kapanır. kız bütün katlarının ışığı sönük olan yurdun en tepesinde balkon ışığında sallanmaya devam etmektedir. tam üç saattir, hiç ritmini bozmadan sallanıyordur. arkadaşlardan biri, diğerlerini güldürmek için oldukça geniş olan balkonun ucuna tek başına gidip gülerek "ne ayaksın sen ya" diye söylenir kıza doğru. tam o sırada balkonun ışığı söner. arkadaşlarının korkutmak için yaptığını düşündüğü için korkmadan geri döndüğü an ışık geri gelir fakat arkadaşlarından bir tanesi bile yerinden kıpırdamamış şekilde oturuyordur. işte o an iş ciddiye binmeye başlar. sallanan kız ritmini bozmadan devam ederken, arkadaşlardan bir kız ağlamaya başlar. bundan eğlence çıkaran birkaç kişi ise, daha da korku yaratmak için sigortaları indirmeye giderler. fakat daha sigortalara elleri değmeden elektrikler kesilir. tüm yerleşkede elektrikler gider, ortalık karanlığa bürünür. işte o an tüm eğlencenin bittiği andır. tüm arkadaşlar karınlarında hissettikleri karıncalanmayla balkonda birbirlerine kenetlenirler sessiz bir şekilde. ağlayan kız daha da fazla ağlamaya başlar. diğerleri kendi aralarında "arkadaşlar bu bir şakaysa uzatmayın artık" der fakat şakayı yapanlar da elektriğin kesilmesiyle buz kesilmişlerdir. yaklaşık beş dakika sonra elektrikler gelir ve tüm gözler yurdun balkonuna döner tekrar. kız hiç istifini bozmadan sallanmaya devam ediyordur. havanın aydınlanmasına neredeyse bir saat vardır. hiçbiri ne olacağını beklemeden o korkuyla gruplar halinde içeriye odalarına gider ve herkes uyur.

    ertesi gün kalktıklarında balkonu boş görürler. gün ışığının uzak tuttuğu korku, onları tekrar aralarında geyikler döndürmeye iter. günlük uğraşlar sonucunda tekrar akşam olur ve balkonda toplanırlar. önceki geceyle ilgili içte yaşanan kişisel anılar anlatılır, gülüşülür. korkmaya doyamayan arkadaşlar ise sallanan kızla ilgili senaryolar yazmaya başlar. içlerinden biri "ya kız ayağa kalkıp birden bizi işaret ederek 'sizi görüyorum' diye bağırırsa gözlerindeki farklılığı görebileceğimiz şekilde" der. kızlar korkmaya başlarken, erkekler hala gülüyordur. daha sonra birisi "ya kız birden üç hamlede bize doğru yönelip yanımızda biterse" der ve kızlar hafif çığlıklar atar. ve işte o ana kadar boş olan balkona sallanan kız tekrar çıkar. ve hiç vakit kaybetmeden oturup tekrar sallanmaya başlar. korku dakikaları geri gelmiştir. aslında korkulacak bir durum olmasa da herkes ister istemez önceki gece yaşadıklarıyla tekrar gerilir. ve içlerinden biri kızı göstererek "ya şimdi kız ayağa kalkıp balkondan aşağı atlarsa" der. arkasından bir korku filmi klişesi, herkesi tekrar korku moduna sokmaya yeter: "ya kız atladıktan sonra buradan hızla çıkıp yurda gidersek ve kızın bedenini yerde görmezsek? hemen ardından yurda girip görevliye en üst katı sorduğumuzda 'orada beş sene önce bir kız intahar etti ve o günden sonra o daireyi kimseye vermiyoruz şu an boş' cevabını alırsak".. herkesin tüyleri kalkar ve o gecenin de önceki geceye benzememesi için daha fazla uzatılmaması istenir. herkes odalarına dağılır ve o gece de biter. fakat o gece, sallanan kızı gördükleri son gecedir. bir daha hiçbir gece kızı balkonda görmezler.

    haftalar sonra bir sabah, gözler daha iyi seçebiliyorken kızı tekrar balkonda görür birisi. yanında başka bir kız daha oturuyordur. ve kız yine sallanmaya devam eder. gündüz korkutmayan kızı yakından görebilmek için, yakın zamanda aldığı kamera ile zoom yapar kızın balkonuna. ve haftalardır merak edilen, günlük esprilerine, korkularına sebep olan bu kız, kamera ekranında yüz hatları belli olacak kadar yakındır. kız, yanındaki arkadaşıyla bir şeyler konuşuyor, kahkahalar atıyordur. ama aynı şekilde sallanmaya devam ediyordur. bir sağa sola, bir ileri geri. o an içlerinde bir sızı olur hepsinin. kızın bir rahatsızlığı olabileceğini düşünerek, herkes yaptığı esprilerden rahatsızlık duyar. artık kızı yakından görmüşlerdir, ama hiçbir zaman sallanmasının sebebini, gizemini öğrenemezler. yaşadıkları iki gecelik korku ile kalırlar. * * * * *
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap