7 entry daha
  • kanımı donduran bir film olmuştur. gerilim ve korkudan üç buçuk attım filmin başından sonuna kadar.
    her şeyden önce, çok acımasız bir film. gerilim dolu anlar tüm çıplaklığıyla yansıtılıyor. çok sade bir anlatımı var, siz de o telesiyejde kalanlardan biri gibi hissediyorsunuz kendinizi.dolayısıyla sizi korkutmak ve germek için ekstra bir çaba harcamadan, bir can korkusu içine düşürüyor.
    ben film bittiğinde bir saat kadar normal hayata dönemedim. sanki o telesiyejde oturuyormuşum gibi oturup kurtulmanın yollarını düşündüm. ve bir kurtuluş yolu bulabilmiş değilim henüz.

    --- spoiler ---
    aslında filmin kötü bir giriş bölümü var. klasik, şımarık amerikan gençliği ve gençlik buhranları, falan fişman. arkadaşlarınızla izlerseniz kesin ilk kim ölecek sizce muhabbeti döndürür bu film.
    fakat sonra filmin şekli şemali değişiyor. ben telesiyejden atlayan elemanın bacaklarının kırılması ile silkinip kendime geldim. çok acımasız bir sahneydi, bacaklarımın ve dişlerimin uyuştuğunu hissettim izlerken.
    kurtların filme katılımıyla gerim gerim gerildim. çocuğu diri diri yediklerinde zaten olay kopuyor, insan filmin sonuna kadar kendini toplayamıyor.
    yukarıdaki eleman keşke kurtlar düşeni yerken tırmansaydı tellere diyor insan ister istemez.
    ikinci çocuğun kurtlara yem oluş sahnesini ise mide kaldırmıyor. o sahneyi olduğu gibi görmeseydik keşke.
    kızın kurtuluşu ise, böyle filmlerin klişesi olarak mucizeler sonucu gerçekleşiyor. ama beni multu eden bir son oldu. en azından biri kurtuldu şeklinde bir iç serinlemesi yaşamadım değil.
    elemanlar yukarıda en kötü ölüm şeklini konuştuklarında ben oyumu yanarak ölmekten yana kullanmıştım ama şu anda kurtlar tarafından yenerek ölmek benim en kötü ölüm tarifime cuk diye oturdu. yavaş ve acılar içinde ölmek tam olarak bu oluyor.
    aşağıda bir kurt sürüsü dolaşırken dondurucu soğukta telesiyejde kalmak, aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık deyimimizin amerikancasını ifade etmiş bize.
    --- spoiler ---

    işin özü güzel bir gerilim filmi. izleyin gerilin, pişman olmazsınız bence.
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap