13 entry daha
  • yıllarca eleştirilegelmiş modern feminizmin onu feminizmden soyutlayan hastalıkları ve postyapısalcıların toplumun heteroseksist bakış açısına getirdiği eleştiriye göbekten bağlı, üstelik iktidarı oltaya getirip kendi diline bağlamaya çalışan yancı küfür.

    eğer iktidarla olan tek derdin onun sana karşı uygulanmasıysa kullanılmasında dert yok gibi, yardırabilirsin. ama işbu seksist küfürün, özü itibariyle kadın ile erkeğin eşit olması fikrine dayanan feminizme mal edilmesi de tahammül edilebilecek bir noktada değil.

    dayatmacı heteroseksuel bakış açısı patriyarkal iktidarın mihenk taşlarından biridir. bu heteroseksist bakış açısına göre sikmek fiilen erkekliğin şanından gelirken, sikilenler erkekliklerinden kaybedip kadınsılaşır. erkeklerin köşeli aidiyetlere sahip olmasının karşısında, ezilen tarafta saflarını bulan eşcinsellerin toparlaşarak yuvarlak aidiyetlerle kadınsılaşması da bu hastalığa işaret eder ve tespitimizi doğrular.

    hülasa, ezilenlerin ezene karşı toptanlaştırıldığı iktidarın ise tekelleştiği bakış açısına paralel bir şekilde ammak kelimesinin amacı hem iktidarı tekelleştirmek hem de eşcinselleri bu kez kadın egemen seksist bakış açısına malum etmektir. iktidara tapmayalım, mynemine kızın canını sıkmayalım.

    paylaşmak, sevmek, sevilmek güzel kelimelerdir. işteşlik işinizi görür, sevişmeyi seviniz. daha aklı başında küfürler üretene kadar, şimdilik, en azından.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap